Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Március 23. 17:53, péntek | Helyi

Komposztálás felsőfokon

Komposztálás felsőfokon

Egy háromszázmilliós beruházás eredményeképpen megvalósul városunkban és környékén a zöldhulladék kezelése. Az év végéig tartó beruházás projektgazdája Dunaújváros és a Dunanett Nonprofit Kft.

A rendezvényen részt vett dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője, dr. Simon László Fejér megyei kormánymegbízott, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) elnöke, Weingartner Balázs, az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordi­náló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és Ferencz Kornél, a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a Dunaújváros–Sárbogárd–Adony térség számos polgármestere és szakmai képviselete fontosnak érezte, hogy részt vegyen a rendezvényen.

Régi adósságát törleszti városunk a beruházással,hiszen kevés olyan városunkhoz hasonló település van, ahol még nem oldották meg a zöldhulladék feldolhozását és újrahasznosítását. A projekt önköltsége 20%. de jóhír, hogy ezt is átvállalja a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordi­náló és Vagyonkezelő Zrt.

Cserna Gábor polgármester kiemelte:hogy a DVG eddig is sokat tett városunk parkjainak szépségéért, mindig gondot okozott a levágott fű és gallyak hasznosítása, éppen ezért jött kapóra a pályázat, amellyel mindezt meg lehet valósítani.

Dr. Galambos Dénes örömmel üdvözölte, hogy a vidéki településeken élőket segíti ez a beruházás, a cég ugyan már megszervezte korábban a fű összegyűjtését, most a hasznosítására is lehetőség lesz.

Az új beruházás zárt rendszerben dolgozza fel az összegyűjött füvet, levelet, ágakat, s a nyáőri időszakban komposztot készít belőle, amelyet felhasznál vagy értékesít, az elképzelések szerint a téli időszakban pedig fűtésre alkalmas brikettet készítenek a zöld hulladékból.

Természetesen a bruházás nem helyettesíti a kiskertekben lévő komposztálókat, De sokban hozzájárul, hogy az környezetvédelem révén az újrahasznosítással tegyünk valamit környezetünkért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.