Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 11. 10:27, szombat | Helyi
Forrás: - Dunaújváros Info

Ahol senki sem idegen

Ahol senki sem idegen

A hajdanvolt főiskolai szabadidő parkra átváltozáson megy keresztül. A friss festék illat igazolja, hogy valami új, valami más készül, de hát még egy-egy részen a régi idők nyomai….

Mikor mire van pénz, illetve pontosítva, mikor mire van adományozó. A Skicc Kulturális Egyesület a használója a Dunaújváros Főiskolával kötött szerződés alapján. Pats József, az egyesület vezetője nagy álmát kezdte a megállapodás birtokában megvalósítani. Alkotóházat szeretne, olyan helyet, ahová bármikor eljöhet, és dolgozhat az, akinek nincs helye, hogy elkészíthesse alkotását.
A terveik szerint húsz vendégnek lehet majd hely, s akár itt is alhatnak majd, s mindezekért nem kérnek az egyesület tagjai semmilyen ellenszolgáltatást. Ez a terv, bár amilyen léptékben halad a felújítás, a nézelődő nem lepődne meg, ha ebből hamar realitás lenne.

Nyáron már a félig felújított épület debütált, alkotótábornak adott otthont, s hazánk különböző részeiből és külhonból is érkeztek a művészek, hogy tanuljanak, tapasztaljanak egymástól, no és dolgozhassanak.

A részt vevők mozgásban voltak, kinek hogy volt ideje, úgy vett részt a munkában, itt ugyanis semmi nem volt kötelező. Dunaújvárosi képzőművészek is szívesen lelátogattak, mert egy alkotótelep hangulata egészen más.
Kellemes volt beszélgetni a részt vevőkkel, itt senki sem idegen, aki idejön, azt összekapcsolja egy láthatatlan kapocs. Kedvemre szemlélődtem az alkotások között, tetszett a szecessziós képek, a napraforgók, az anya és kisgyereke vázlatába is beleszerettem. Pats tengerészládát csináltatott, s arra festett képeket.

A nappaliban friss illat, a födémet, a villanyvezetékeket ki kellett cserélni, fentről ázott a plafon, a vezetékek pedig már megszolgálták az idejüket, Találtak támogatókat kellett, akik ezt megcsinálják. A fürdőszobák azért még hátra vannak, de döbbentem mesélte Pats Józsi, hogy tudom-e, hogy mennyibe kerül egy csaptelep, s van fogalmam arról, hogy ide mennyi kell? Megmutatja a faházakat, végigsétálunk a régi-új helyen.
Gyönyörű a táj, a háromlábú, ide kidobott kutya elválaszthatatlanul követi újonnan választott gazdáját. vidáman sétál az emberek között, itthon van. Egy villamos tábla az ablakban, egy játék-babafej az egyik faágon, itt egy furcsa „akármi” kitéve térelemként, mutatja, hogy különleges helyen járunk, egy hajdanvolt szabadidőpark változáson megy át, alkotóteleppé szeretne lenni,

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.