Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2014. Január 29. 23:04, szerda | Helyi
Forrás: Dunaújváros hetilap fotóival

Államtitkár: márciustól béremelés

Államtitkár: márciustól béremelés

Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott meghívására Dunaújvárosba látogatott Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár január 29-én.

Az államtitkárt Cserna Gábor polgármester, Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, Dr. Ragó Pál, városfejlesztési ügyekért felelős alpolgármester,dr. Dorkota Lajos volt országgyűlési képviselő, az energetikai hivatal elnöke fogata őt a Városházán. Cserna Gábor elsőként ismertette a város szociális ellátórendszerét, a városban működő szervezetek, alapítványokat. A megbeszélés után pedig látogatást tettek a Jószolgálati Otthon Liget közi intézményébe, hogy személyesen is bepillantást nyerhessenek az ott folyó munkába. Kecskés Rózsa intézményvezető fogadta a delegációt, a gondozottak és a nevelők pedig kedves, megható műsorral készültek a vendégeiknek, sőt, még kézzel készült ajándékokat is átadtak.


Körbejárták az intézményt, megtekintették, mivel foglalkoznak a mindennapi életben. Ezután a jószolgálati otthon vezetői elmondták észrevételeiket, javaslataikat, hogy hogyan lehetne fejleszteni a szociális szférát, azon belül is a fogyatékkal élők gondozását. Ennek pedig nagy aktualitása van, hiszen a kormány átalakítaná ezt a területet, amelynek első lépéseként a szociális szférában dolgozók bérpótlékáról döntöttek.
- Feláll az úgynevezett pályamodell-munkacsoport, amely az elkövetkezendő időszakban meghatározza a szociális és gyermekjóléti – gyermekvédelmi alapellátását, szakellátását. Arra kértem polgármester urat és a Jószolgálati Otthon vezetőit, hogy javasoljanak szakembereket ebbe a munkacsoportba, akik a mindennapi életből vett gyakorlataikkal segítik az eredményes munkát. Amit Dunaújvárosban láttam azt bizonyítja, hogy a dolgozók, nevelők, ápolók mindent megtesznek a rászorultakért- mondta Soltész Miklós államtitkár.
A munkacsoport feladata az lesz, hogy meghatározzák, milyen ellátásokra van szükség, hol-milyen területen kell erősíteni az ellátást. Az államtitkár látogatása alkalmával pedig egy pozitív, régóta várt hírrel is szolgált a Jószolgálati Otthonban:
- Fontos, hogy a szociális területen dolgozóknak, közel 90 ezer személynek márciusban két hónapra visszamenőleg bérpótlékot adunk. Sajnos, az elmúlt években ezt nem lehetett megvalósítani, ugyanis akkor azzal kellett küzdenünk, hogy megőrizzük az ellátást. Ám most elértünk egy olyan ponthoz a gazdasági eredmények sikereként, hogy bérpótlékot tudunk biztosítani számukra.

A dunaújvárosi látogatás után Adonyban folytatták a délelőttöt, ahol a Szeplőtlen Szűz Mária Gondozóház új épületszárnyát is megtekintették.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 09:55, péntek | Helyi

TÁSKÁKRA UTAZOTT

Egy zalaegerszegi férfi, aki Székesfehérváron a forró nappalok utáni szellőztetéseket használta ki, most hűvösre került.

2024. Augusztus 01. 22:36, csütörtök | Helyi

RABLÁS MIATT KELL FELELNIE

Rövid időn belül elfogták a rendőrök a 22 éves elkövetőt.

2024. Július 23. 18:21, kedd | Helyi

Pénzügy-deviza-bankközi-forint

Devizapiac - Gyengült kedden a forint