Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 19. 20:49, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu, fotó: velenceito.info

Farsangi karnevál a Velencei-tónál

Farsangi karnevál a Velencei-tónál

Jelmezes felvonulás, álarckészítés, koncert és táncelőadás is lesz az ötödik alkalommal megrendezendő farsangi karneválon a Fejér megyei Velencén szombaton.

Koszti András polgármester a programról kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idén első alkalommal az olaszországi Velencéből is érkezik delegáció az ottani alpolgármester vezetésével. Reményét fejezte ki, hogy ez a két város jövőbeni, hivatalos kapcsolatának kezdetét is jelentheti, amely turisztikai együttműködésben és akár testvérvárosi kapcsolatban is kicsúcsosodhat.

Sándor Barbara, a helyi TDM Egyesület menedzsere közölte, hogy a programokkal a családokat célozzák meg. A gyerekeket farsangi álarckészítés és reneszánsz alkotókuckó várja, de lesznek középkori játékok és kirakodóvásár is. A hagyományos programelemek közül kiemelkedik a karneváli jelmezes felvonulás, amely gólyalábasok vezetésével, dobosok kíséretében a Zöldliget Általános Iskolától a Velence Korzóig tart, illetve a télboszorka-égetés, melyet ezúttal nádból készítenek. A nap folyamán fellép a Varidance tánccsoport, a Sub Rosa régizene-együttes és a Firebirds tűzzsonglőr csoport. Zárásként télbúcsúztató party lesz Dj Smash-sel.
A karnevál reneszánsz hangulatát a Szabad Színház biztosítja, amelynek vezetője Nagy Judit elmondta: a közönség bevonásával a nap folyamán több jelenetet mutatnak be Mátyás király történeteiből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.