Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 16. 13:16, vasárnap | Helyi

Győzelem a legfiatalabb szakáccsal

Győzelem  a legfiatalabb szakáccsal

A közelmúltban nem akármilyen elismerésben részesült a dunaújvárosi Kiskohász vendéglő. A Magyar Turizmus Zrt. Minőségi Díját vehette át a vendéglő tulajdonosa, Horváth Attila.

Az elismerés kapcsán beszélgettünk Horváth Attilával (képünkön jobbról) és Csikós Gábor üzletvezetővel.
- Egy ismerős hívta fel a figyelmünket erre a díjra, amire minden évben szeptember 30-ig lehet jelentkezni, tehát mi a tavalyi „versenyben” nyertünk – kezdte beszélgetésünket Csikós Gábor, majd így folytatta.
- A jelentkezési lapon háromszáz pont szerepelt, önértékelést kellett tartanunk. Plusz voltak a Magyar Turizmus Zrt. által megszabott feltételek is.
- Beadtuk a pályázatunkat, és anonim figyeltek meg a Magyar Turizmus részéről. Majd egyszer csak felfedték magukat, és rögtön következett az értékelés. Azt jó volt hallani egy kívü lállótól, hogy reálisan láttuk magunkat. Ami igazán büszkévé tesz minket az az, hogy rengeteg jelentkező volt, és csak hatan kaptuk meg a díjat – mondta Horváth Attila mosolyogva.
A két szakembertől megtudtuk még, hogy a díj nem örökös, három évre szól, 2020-ig tehetik ki az étteremben a dicsérő oklevelüket, 2020-ban újra pályázniuk kell. Most az a fő céljuk, hogy felkerüljenek az országos gasztronómiai térképre, nagyon szeretnének a Stílusos Vidéki Éttermiség listájára feljutni, A SVÉT egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. A SVÉT tagjai napi kapcsolatban állnak egymással, folyamatos szakmai munka folyik az egyesületen belül. Büszkék arra, hogy ezzel a díjjal kiderült, jó úton haladnak, de tisztában vannak azzal, honnan indultak, és hová jutottak. Azonban nem lehet most elégedetten hátradőlni. Mindig van előre, minél több tudást szeretnénk még elsajátítani.
- Azt szeretném kiemelni, hogy ez egy csapatmunka eredménye. Érdekességként megemlíteném, amikor váratlanul megjelent nálunk a Magyar Turizmus képviselője, a legfiatalabb szakácsunk dolgozott - fejezte be beszélgetésünket Horváth Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.