Városlista
2024. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2014. Június 19. 20:28, csütörtök | Helyi

Július elseje munkaszüneti nap az egészségügyben

Július elseje munkaszüneti nap az egészségügyben

A szakrendelések és a kórház munkaszüneti napnak megfelelő munkarenddel fog dolgozni.

2011.-től július elseje munkaszüneti nap az egészségügyben, ezért július 1.-jén kedden zárva lesz a rendelőintézet, így a gyógyszertár is, a kórházban pedig a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak munkatársak.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kezdeményezésére 2011.-től munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók számára az úgynevezett Semmelweis-nap.

A törvény a munkaszüneti napot a foglalkoztatási - munkaviszonyban vagy közalkalmazotti - jogviszonyban álló dolgozók számára biztosítja. Ennek megfelelően a folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók, például a rendelőintézetek nem lesznek nyitva. A folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál, mint a fekvőbeteg-gyógyintézetek vagy az Országos Mentőszolgálat, az alkalmazottak a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.
Az alkalmazott egészségügyi dolgozók és vállalkozási formában tevékenykedők együttes közreműködését igénylő egészségügyi szolgáltatásoknál (ilyen a legtöbb gyógyszertár és a háziorvosi rendelések) figyelembe kell venni, hogy a jogszabályban előírt személyi minimumfeltételek, valamint az ellátás biztosításának egyéb feltételei biztosítottak-e. Ha nem, ügyeletet kell biztosítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 08:55, vasárnap | Helyi

Mávinform: fakidőlés miatt késnek a vonatok

A Pápa-Csorna vonalon, valamint a Székesfehérvár-Komárom közötti S150-es vonatoknál késésekre kell számítani - közölte a Mávinform a Facebook-oldalán vasárnap reggel.

2024. Szeptember 15. 08:53, vasárnap | Helyi

Megvannak az ötöslottó nyerőszámai

Várható főnyeremény 5,5 milliárd forint.

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.