Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020-ban a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjra jelölést kapott Mészárosné Virág Éva, a Polgármesteri Hivatal Adóhatósági Osztályának dolgozója.

Mészárosné Virág Éva 1997. április 16-án lépett a köz szolgálatába. Kezdetben a költségvetési és pénzügyi területen helyezkedett el, majd 2001 októberétől az Adóhatósági Osztály munkatársaként, adóigazgatási munkakört lát el. Feladatai közé tartozik az iparűzési adóval, építményadóval kapcsolatos adóhatósági ügyintézés.

Közvetlen kolléganői így vélekednek róla: „Évi a nyugdíjba vonulása előtti években is lendületes, fiatalos, mindig mosolygós kolléganő volt. Az évek során szerzett szakmai tapasztalatával mindig készségesen segített munkánkban. Türelmes és barátságos emberként szerettük, aki az ügyfelekkel is mindig megtalálta a közös hangot. Az új kihívásoktól nem ijedt meg, sőt pozitív hozzáállásával közösen oldottuk meg a nehezebb feladatokat. Még a múlt évben bevezetésre kerülő ASP informatikai rendszer bevezetésével és mindennapi használatával kapcsolatos nehézségek sem tántorították el feladatinak magas színvonalon történő ellátásától. Bátran fordulhattunk hozzá bármilyen gondunkkal, mert személyes problémáinkra is mindig nyitott volt és támogatott minket tanácsaival. A fiatalabb kollégákkal is hamar megtalálta a közös hangot. Munkája mellett kiváló háziasszonynak, példaértékű édesanyának és nagymamának ismertük meg. Gyakran meglepett minket az általa készített finomságokkal. Mind a hivatal, mint az osztály közösségi programjaira lelkesen készült és aktívan részt vett azokon.”
Mészárosné Virág Éva hiszi, hogy a megfelelő tájékoztatás, a személyes kapcsolat útján,a meggyőzés erejét használva az ügyfelek eleget tesznek kötelezettségeiknek, és ezáltal ki lehet küszöbölni a szankciók alkalmazását. Az osztály, illetve a hivatali dolgozók körében kedvessége, segítőkész, közvetlen természete révén megbecsülés és szeretet övezi.

2020-ban jelölést kapott Tóth Péter Pál, a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály köztisztviselője.
Tóth Péter Pál közszolgálati pályafutását 1994. január 1-jén kezdte hivatalunk Városüzemeltetési Irodáján építésügyi ügyintéző munkakörben. Jelenleg a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályon látja el az építéshatósági ügyek előkészítési feladatait. Ezen belül a földhivatali nyilvántartás lekérdezésével foglalkozik, valamint a kapcsolódó ügyviteli feladatok ellátásában is segíti kollégáit. Dunaújvárosban jelenleg is ő kezeli egyedül a központi címregisztert, lakcímigazolásokat ad ki, elvégzi az utcák házszámozását és közreműködik a közterületek elnevezésének változásával kapcsolatos feladatokban A napi teendők ellátásán túl a tervtárat is kezeli.
A hivatalnál eltöltött több, mint 25 év alatt munkáját végtelen igényességgel, precizitással, szorgalommal, a legnagyobb odafigyeléssel és gyorsasággal végezte.


Kollégaként és magánemberként egyaránt mindig nyitottan és érdeklődve fordul a világ dolgaihoz. Rendkívül tájékozott építészeti, történelmi, csillagászati kérdésekben. „Közösen jártunk ki a városba épület, építkezés ellenőrzésekre. A fél napos „Sétáink” alakalmával jó volt, hogy a szakmán kívül bármiről lehetett beszélgetni. Mindig egy biztonság érzetet nyújtott a habitusa, nyugodtsága és a szakmai tapasztalata. Később már nem volt ilyen közvetlen a kapcsolatunk, de megmaradt egy biztos pontnak, akitől bármikor lehetett kérdezni, és akire lehetett számítani a munkavégzés során.”
Nagy hobbija a magyarság eredetének kutatása, amelynek 2020. augusztus 13-ai nyugdíjazását követően még több időt tud majd áldozni.
Dunaújváros MJV Közgyűlése, az elhivatott, példaértékű, és magas szakmai színvonalon végzett tevékenységének elismeréseként, a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat Tóth Péter Pál részére adományozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.