Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2014. Február 06. 21:18, csütörtök | Helyi

Meglepetésemben majdnem lefordultam a székről: – így a kórházigazgató

Meglepetésemben majdnem lefordultam a székről: – így a kórházigazgató

Labdarúgóktól 1 millió forint – polgármesteri kiegészítéssel – a hozzájárulás a Szent Pantaleon Kórház új, saját üzemeltetésű CT (Computer Tomográf) képalkotó készülék megvásárlásához

Kis ünnepség keretében adta át Kalácska András, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke dr. Mészáros Lajos főorvosnak a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának az új CT képalkotó berendezés megvásárlásához általuk összegyűjtött egymillió forintot, illetve az erről szóló megállapodást a sajtó jelenlétében látták el kézjegyükkel.

Tóth Imre: Örömmel mondhatom, hogy a XII. Carissa Kupa alkalmával szervezett adománygyűjtő akciónk sikeres volt. Egymillió forintot tudunk átadni a főigazgató úrnak. Minden jótékony akciónknak, így ennek is van üzenetértéke. Egyrészt az, hogy a dunaújvárosiak nagyon szeretik a sportot, a labdarúgást, másrészt az, hogy nagyon szeretik a dunaújvárosi kórházat is. Hiszen a hívó szóra rengetegen támogattak bennünket. Eddig ez az adománygyűjtés volt a legsikeresebb akciónk. Örömmel adjuk ezt a pénzt a CT megvásárlásához.

Dr. Mészáros Lajos: Amikor a kórház elkezdett új CT-re gyűjteni, látszott, hogy a továbbiakban nem külső szolgáltatóval kívánjuk végeztetni a CT vizsgálatokat, hanem saját hatáskörbe vennénk ezt a tevékenységet. A gazdasági számítások azt mutatták, hogy sokkal hatékonyabb lehet ez. Mellesleg a technika előrehaladása is elavulttá tette a jelenlegi, külső szolgáltató által működtetett CT-t. Elhatároztuk, hogy megpróbálunk megtörni egy több évtizedes jeget, amit érzékeltünk. 1985 óta dolgozom ebben a kórházban. Úgy éreztem, létezik lakossági negatív hangulat a kórházzal szemben. Amikor 2010-ben, a főigazgatói székbe kerültem, elhatároztam, hogy megpróbálok ezen változtatni. Ennek egyik lépése volt az, hogy szerettem volna és szeretném a város és a környék lakosságát bevonni abba, hogy magukénak érezzék ezt a kórházat. Hiszen érték az, hogy itt van helyben, hogy olyan ellátási formákat hozunk közel a lakossághoz, amit más városok lakosai nem érnek el helyben, hanem egyetemi klinikákra, megyei kórházakba kell utazniuk. Itt helyben egy kényelmes, elérhető, magas színvonalú szolgáltatást nyújt ez a kórház. Amelynek személyzete pedig törekszik arra, hogy a szakmai színvonalnak megfeleljen, fejlessze azt és vele a lakosság rendelkezésére tudjon állni. Teendőnk persze van még, Dolgozóink kommunikációját emberibbé tenni, hogy mindenki személyre szabott tájékoztatást kapjon. A várólistákat próbáltuk a lehetőségeinkhez képest rövidíteni. Ebbe a keretbe kívántam beilleszteni azt, hogy kis támogatást is próbáljunk szerezni a kórház számára a lakossági körből. Ebbe illeszkedik ez a CT beszerzés. Amivel mindenki jól jár, a lakosság is, hiszen nagyon korszerű berendezés fog a rendelkezésére állni, kórház is jól jár, hiszen változatlan működési költségből tudja beszerezni a drága képalkotó készüléket, hogyha össze tudja gyűjteni egy év alatt a 30 millió forint induló költséget (a teljes költség 100 – 120 millió forint). A további részletek ugyanis nem fogják meghaladni a jelenlegi működési költségeket.
Örömmel bejelenthetem, hogy meghaladta a 10 millió forintot az eddigi gyűjtés eredménye. Van esély arra, hogy a hátralévő 10-11 hónapban sikerül nyélbe ütni a készülék beszerzését.
Köszönöm a Labdarúgó Szövetség nagylelkű felajánlását. Részt vettem tavaly az október 23-i városi ünnepségen. Amikor ott Kalácska András átvette a Labdarúgó Szövetség nevében a Dunaújvárosért Díjat, akkor meglepetésemben majdnem lefordultam a székről és szóhoz sem tudtam jutni, hogy ott helyben felálljak és megköszönjem. Ezúttal pótolom, ami akkor elmaradt. A következő meglepetés számomra, hogy a Carissa kupa bevételeit is hozzátették a Dunaújvárosért díj pénzéhez.

A megállapodás aláírása után a főigazgató bejelentette, hogy a felmutatott ajándékozási emléklapot bekereteztetve elhelyezik majd a CT helyiségének falára.
Az ünnepség résztvevői: Posch Ferencné, a kórház gazdasági igazgatója, dr. Mészáros Lajos főigazgató, Kalácska András, a Labdarúgó Szövetség elnöke, Petrás Gábor, a Labdarúgó Szövetség főtitkára, Tóth Imre a Labdarugó Szövetség Társadalmi Felelősség Bizottságának az elnöke (képünk).

Egy pontosítás Kalácska Andrástól: A Labdarúgó Szövetség által ténylegesen összegyűjtött és felajánlott összeg 878 ezer 500 forint volt, amit Cserna Gábor egészített ki egymillió forintra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 09:55, péntek | Helyi

TÁSKÁKRA UTAZOTT

Egy zalaegerszegi férfi, aki Székesfehérváron a forró nappalok utáni szellőztetéseket használta ki, most hűvösre került.

2024. Augusztus 01. 22:36, csütörtök | Helyi

RABLÁS MIATT KELL FELELNIE

Rövid időn belül elfogták a rendőrök a 22 éves elkövetőt.

2024. Július 23. 18:21, kedd | Helyi

Pénzügy-deviza-bankközi-forint

Devizapiac - Gyengült kedden a forint