Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Kiló-Küzdő Akciócsoport

2013. Szeptember 04. 00:00, szerda

A csata elkezdődött

A csata elkezdődött

Augusztus 26-án elindult a Kiló-Küzdő Akciócsoport 12 hetes programja!

Nem egyszerű dolog a fogyókúra. Főként úgy, hogy amikor fáradtan hazatérünk a munkából, még ínycsiklandozó vacsorát kell készítenünk a család többi tagjának. Embert-próbáló küzdelem, ha változtatni szeretnénk a már berögzült szokásokon, és a mindennapi teendők mellett jobban odafigyeljünk saját magunkra is. 25 hölgy már megtette az első lépést a hosszú és rögös úton, eljött a Kiló-Küzdő Akciócsoport első találkozójára. Azért, mert tenni szeretnének magukért, a családjukért, az egészségért, a fogyásért. Egyedül nem megy- szól a régi dal, de van rá válasz is: nem vagy egyedül. A Kiló-Küzdő Akciócsoport azért jött létre, hogy segítsük egymást a küzdelemben, társakra, barátokra leljünk a közösségben és nem utolsó sorban, hogy egy egészségesebb életmódra álljunk és állítsuk a családot is.


Egy programdús 12 hét elé nézünk. Keddenként az egészséges életmódról, a testi-lelki harmónia megteremtéséről beszélünk. Szó lesz motivációról, egyéni célokról, egészségügyi problémákról, étkezésről, diétákról, fogyást segítő készítményekről. Ebben segítségünkre lesznek többek között az Egészségmegőrzési Központ szakemberei, Debreczeniné Szekeres Erzsébet dietetikus és Léránt Erika pszichológus.

Megismerhetjük a stresszoldás másfajta lehetőségét is Barna Miklós kineziológus segítségével.

//www.youtube.com/watch?v=Rjxyhq1ICZ4

Egy klub, amely valóban a tagokért jött létre, hogy mindenki érezze jól magát a bőrében! Természetesen nem elég beszélni róla, hanem a tettek mezejére kell lépni. Az egészséges táplálkozás, életmód mellett nagy hangsúlyt kell fordítani a testmozgásra is. Így a keddenkénti találkozásokat egy kis mozgással fűszerezzük meg, legyen az latin- vagy hastánc, de nem marad ki többek között a jóga sem. Emellett csütörtökönként közös és kiscsoportos fakultatív programokra, elsősorban mozgásra van lehetőségünk. Megismerhetjük a különféle sportolási formákat, így például a Flabélos, a Power Plate, a Speed-fitness. Ellátogatunk a kórház éttermébe, és szépségápolási tanácsokat is kaphatunk az AVON jóvoltából. Egy szó mint száz, minden adott ahhoz, hogy elinduljunk az egészséges életmód felé. A többi pedig csak rajtunk múlik!

Augusztus 26-án tehát elindult a klub. Első alkalommal az ismerkedésé volt a főszerep, ahol a bemutatkozások révén megtudhattuk a másikról, ki-miért jött el, és mit vár a klubtól. A többség határozottan mondta, szeretne egészséges életmódot folytatni, és ehhez szükség van egy jó társaságra is. Volt olyan tagunk, aki a családja miatt jött el, hiszen az anya a család főszervezője, így be tudja csempészni a pozitív életmódváltás a család életébe. Megannyi életérzés, megannyi cél hangzott el, olykor bizony a könnyekkel is kellett küszködni. Az Egészségmegőrzési Központ szakemberei elmondták, a csoportos foglalkozások mellett egyéni tanácsadásra is van lehetőség ingyenesen. Már az első alkalommal sor került a testsúly mérésére is. Természetesen ezt hétpecsétes titokként kezeljük! Csupán a testtömegindex lesz publikusabb, és persze az, hogy hány kilótól sikerül megszabadulni. A testsúlynaplót a szakemberek vezetik majd hétről-hétre. Feladatot is kaptunk az első hétre: hagyjunk el egy rossz szokást (például ne együnk csokoládét, vagy kerüljük a cukrot és édesítőszert használjunk helyette). Továbbá vezessünk be egy jó szokást, erősen ajánlottan azt, hogy igyunk 2,5-3 liter vizet naponta.
Még azon a héten sor került az első közös mozgásra is. Klein Anikó fitness- és személyi edző egy alakformáló tornát tartott nekünk, amely nem volt könnyű, ám kitűnően megalapozta a fogyókúrás programot. Egyikünk még viccesen meg is jegyezte: nem is tudta, hogy neki ilyen izmai is vannak. Anikó egy versenyt hirdetett meg a tornán: aki a legtovább bírja a formagyakorlatot, annak egy személyes edzést tart majd. Mi választhattuk meg, hogy milyen gyakorlat legyen. A fekvőtámasz és a felülés ellen győzött a guggolás. Jómagam is a guggolásra szavaztam, de abba nem gondoltam bele, hogy bár könnyebb, mint a többi, viszont sokat kell csinálni belőle. Már száz fölött volt a guggolások száma, a legtöbbet Csapó Máriának sikerült véghezvinnie, így neki lehetősége van elmenni Anikóhoz egy edzésre.
A Kiló-Küzdő Akciócsoportba való jelentkezés alatt egy játékot hirdettünk meg. A kérdés az volt, hogy mi az akciócsoport célja. A helyes válasz, hogy mindeni érezze jól magát a bőrében. Köszönjük a rengeteg megfejtést! A klub első találkozóján kisorsoltunk két szerencsés beküldőt, akik a Piac téri Flabélos Gallery jóvoltából 10 alaklomra szóló bérletet nyertek: Gyurkovics Dóra és Lalák Gabriella. Gratulálunk nekik! Aki nem nyert, ne csüggedjen, hiszen lesznek még játékok, akciók, kedvezmények, amelyekre ismét lehet majd pályázni.
A klubnak létrehoztunk egy profiloldalt a Facebook-on, ahol az aktuális információkat, beszámolókat tesszük majd közzé többek között. Ha tetszik a kezdeményezésünk, egyetértetek és támogattok bennünket céljaink elérésében, nyomjatok egy „TETSZIK”- et! Így keressetek ránk: Kiló-Küzdő Akciócsoport.
Továbbá, várjuk azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését is, akik partnerként, támogatóként vagy védnökként az akció mellé állnak, és segítik a fogyókúrázókat a céljaik elérésében!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Október 02. 00:00, szerda | Kiló-Küzdő Akciócsoport

Forradalmi mozgásformákat próbálhattunk ki!

Gőzerővel halad a Kiló-Küzdő Akciócsoport programja. Ahogy múlnak a hetek, úgy potyognak a kilók is! Dicséretet érdemel mindegyikünk, hajrá csajok!

2013. Szeptember 22. 19:32, vasárnap | Kiló-Küzdő Akciócsoport

Fogyókúrás étrend- 5. hét

Debreczeniné Szekeres Erzsébet által közreadott fogyókúrás étrend 5. heti összeállítás.

2013. Szeptember 18. 10:31, szerda | Kiló-Küzdő Akciócsoport

Negyedik találkozó

A Kiló-Küzdő Akciócsoport negyedik találkozóján dr. Juhász Magdolna belgyógyász volt a vendégünk. A fő téma az elhízás, mint betegség, annak okai és következményei voltak.