Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:30, péntek | PR

Autómegosztóval a repülőtérre

Autómegosztóval a repülőtérre

Budapesten egyre elterjedtebb az autómegosztók járműveinek használata, melyek a városon belül, megszabott zónában használhatóak. A belső kerületeket érintő körzethatár egyre jobban kezd kitolódni fővárosunk pereméig -

- autómegosztóval a reptérre is kimehetünk.

Az autómegosztó rendszer pár évvel ezelőtt indult el a fővárosban. Ennél az autókölcsönző szolgáltatásnál online regisztráció után, az okostelefonra letölthető applikáció segítségével tudjuk a nap bármely órájában az autót kölcsön venni. Akár már a városból a repülőtérre is mehetünk ezekkel az autókkal.

Az autómegosztók előnye

Az autómegosztás számos európai nagyvárosban igen kedvelt és elfogadott rendszer. Ez a szolgáltatása abban tér el a hagyományos autókölcsönzéstől, hogy ebben az esetben rövid időre, akár csak fél-egy órára béreljük az autót, az adminisztráció online történik és térképen tudjuk kiválasztani a hozzánk legközelebbi autót.
A költségeket pedig egyszerűen, az online regisztrációkor megadott bakkártyával fizethetjük, mely díj perc alapon számolódik. Így ha nincs saját autónk, vagy nem szeretnénk használni, akkor bármikor igénybe tudjuk venni a szolgáltatást. Az előnye még abban rejlik, hogy amíg a saját autónál egyéb költségekkel (biztosítás, benzinköltség, szervízdíj, autó amortizációs költsége) kell számolni, addig ezen autó használatánál ezeket nem kell megfizetni.

Közösségi autóval kimenni? Igen, lehetséges



Ha nem szeretnénk a tömegközlekedést használni, de a parkolásra sem szeretnénk költeni Ferihegyen, akkor kitűnő megoldás lehet, ha autómegosztóval megyünk ki a repülőtérre. A Mol Limo autóival egészen a fővárosi légikikötő, Holiday Parkolójáig is elmehetünk, ahol a flotta autói számára kijelölt parkolóhelyeket találhatunk.
Amennyiben ezt az utazási megoldást választjuk, akkor garantáltan kevesebbet fizetünk, mint ha taxival utaznánk, no és a parkolási költséggel sem kell számolnunk, mint saját autó esetén. Hisz a beléptető rendszer a Mol Limo flottájához tartozó autó rendszámát felismeri, így a sorompó azonnal nyílik.
Nincs más dolgunk, mint az applikáció segítségével az autót lezárni, és a terminálhoz sétálni. Nem is beszélve arról a kétségtelen előnyről, hogy egész biztosan nem fogunk izgulni azon, mi történik autónkkal a parkolás alatt, hiszen amint leadtuk, letudtuk ezt a gondot.

Érdemes nemcsak a városban való közlekedéshez, hanem külföldre való utazáskor a repülőtérre való kijutáshoz is az autómegosztó rendszert használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat