Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2020. Március 19. 19:05, csütörtök | Helyi

Az első bizonyított vírus-beteg városunkban

Az első bizonyított  vírus-beteg városunkban

Információink szerint egy közéleti személyiség városunk első olyan betege, akinek vírusfertőzöttsége bizonyítottá vált.

Pintér Tamás polgármester ezt a nyilatkozatot tette erről közzé:

"Kötelességemnek érzem tájékoztatni Önöket arról, hogy a hozzánk eljutott információk szerintegy betegnél koronavírus jelenlétét mutatták ki Dunaújvárosban.

A beteg elkülönítve, orvosi kezelés alatt áll, az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek érte.
Bízunk a felépülésében.
Az elmúlt napokban a vezetésemmel minden nap többször is ülésezett a városvezetés. Számosnehéz, de szükséges döntést hoztunk a járvánnyal kapcsolatban. Az, hogy milyen mértékben érintimajd városunkat a járvány az, az itt élőkön is múlik. Óvatosak nem tudunk lenni senki helyett,csak bízni az Önök egyéni felelősségében, hogy betartják az óvintézkedéseket.
Függetlenül az előbb elmondottaktól, hiszen a beteg el van különítve, nem fertőz megsenkit, szeretnék mindenkit nyomatékosan kérni arra, hogy maradjon otthon!
Senki sem tudhatja, hogy már vírushordozó-e, hiszen a betegség lappangási ideje 2 hét is lehet.Bár egészségesnek érzi magát az ember, a vírus már benne lehet, amivel megfertőzheti azokat,akikkel találkozik: időseket, betegeket, kismamákat.
Segítsünk az időseken!A vírus az idősekre a legveszélyesebb, így őket még nyomatékosabban kérem, hogy maradjanak
otthon!
Önkormányzatunk is segíti az időseket, de arra kérünk minden dunaújvárosi családot, hogyamiben csak lehet, támogassák az idős hozzátartozókat, szomszédokat, hogy otthon tudjanakmaradni. Fontos, hogy ennek során is ügyeljenek a megelőző intézkedések betartására!
Ahhoz, hogy elkerüljük a káoszt és a pánikot elengedhetetlen, hogy mindenki hitelesforrásból tájékozódjon!
Kérem senki ne dőljön be az álhíreknek. Most fontosabb, mint valaha, hogy csak hiteles forrásbóltájékozódjon.
Végezetül szeretném Önöket biztosítani arról, hogy a városvezetés folytatja a munkáját, ésminden birtokunkban lévő eszközzel azon vagyunk, hogy megfékezhessük a járvány terjedését.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 20. 06:00, szerda | Helyi

Eltemették Antall Józsefnét

Eltemették Antall Józsefné Fülepp Klárát Budapesten, a Fiumei Úti Sírkertben kedden.