Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 08. 09:58, csütörtök | PR

Kinek lehet jó választás a nehézgépkezelő állás?

Kinek lehet jó választás a nehézgépkezelő állás?

Hirdetések böngészése során sokszor találkozhatsz nehézgépkezelő álláshirdetésekkel, de ha nem ismered a munkakört, akkor nehéz pontosan meghatározni, hogy mi ez. Megnéztük, mit takar és kinek lehet jó választás.

A nehézgépkezelő állások alapvetően építőipari földmunkákat végző gépek üzemeltetését takarják, de ide tartoznak a különféle emelőgép- és targoncavezetői tanfolyamok is. A jelenlegi építőipari virágkorban pedig óriási kereslet van építőipari munkásokra, köztük pedig szakképzett nehézgépkezelőkre is, ezért még mindig sok a nyitott nehézgépkezelő állás.

Miért nyerő választás a nehézgépkezelő képesítés megszerzése?

Sok oka van, amiért érdemes belevágni a nehézgépkezelő képesítés megszerzésébe, de röviden összefoglalva azért, mert jól kereshetsz, szinte bárhol és bármikor munkát találsz, és mégsem kell nehéz fizikai munkát végezned.

A nehézgépkezelő állások anyagi oldalról is vonzóak. Egy friss felmérés szerint egy nehézgépkezelő minimum 217 ezer forintot keres, de nem ritka, hogy a fizetések elérik, vagy meghaladják a félmillió forintot is. Ezek bőven a diplomás fizetések sávjában mozognak, ezért meglepő, hogy viszonylag kevés a szakképzett nehézgépkezelő. Mivel komoly bírság jár egy építkezésen, ha képesítés nélkül dolgoznak nehézgépkezelők, papír nélkül nem igen vesznek fel ilyen állásra, pedig folyamatosan van kereslet nehézgépkezelők iránt.

Nézzük, mi kell hozzá, hogy nehézgépkezelő legyél és hol kereshetsz vele állást!

Hogyan lehetsz nehézgépkezelő?

Az országban számtalan helyen lehet nehézgépkezelői tanfolyamot végezni. Gépkezelői jogosítványt, OKJ bizonyítványt és két gépcsoport árát már kihozhatod akár 100 ezer forintból is, ami már az első havi fizetéseddel bőségesen megtérül.
A jelentkezéshez minimális elvárások vannak, ilyen a 8 általános iskola elvégzése és orvosi alkalmassági vizsgálat.

Hol helyezkedhetsz el nehézgépkezelőként?

Mint korábban említettük, nehézgépkezelőként elsősorban építkezéseken és egyéb földmunkát végző munkahelyeken (például útépítésnél, de akár kertépítésnél) tudsz elhelyezkedni. Ilyen jellegű munkát országszerte bárhol találsz, hiszen az építőiparban óriási munkaerőhiány van.

Targoncásként még ennél is jóval változatosabb helyeken tudsz munkát találni, mert végezheted kis cégek anyagmozgatását, de akár nagy logisztikai raktárbázisokon is elhelyezkedhetsz. Ezáltal a targoncás és emelőgép szakirány szinte bárhol munkát tud adni a kezedbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat