Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Március 08. 21:41, vasárnap | Helyi

Látogatási tilalom fokozódik

Látogatási tilalom fokozódik

A koronavírus az idős embereket és a legyengült,krónikus betegeket veszélyezteti a leginkább. Ezért az idősek és a betegek védelmében látogatási tilalom bevezetését javasolják a kórházaknak, idősotthonoknak .

Lakatos Tibor hangsúlyozta: Magyarországon még csak egyedi koronavírus-fertőzéses esetek vannak, a cél a csoportos megbetegedések megelőzése. Az Operatív Törzs a kormánynak a március 15-i központi ünnepség lemondását, amely ajánlást a kormány szombaton elfogadott.

Fontos az is, hogy azok, akiknek kérdéseik vannak a koronavírussal kapcsolatban, azok az operatív törzs által működtetett két zöld számot keressék, vagy írjanak levelet, de előtte mindenképpen látogassanak el a koronavirus.gov.hu weboldalra. A Nemzeti Népegészségügyi Központ kibővítette az információadással foglalkozó munkatársak számát. Lakatos megjegyezte, hogy az önkormányzatok több helyen saját zöld számot működtetnek, de fontos, hogy ezek együttműködjenek az operatív törzzsel.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy a kontaktkutatás során bebizonyosodott, hogy a vírus tényleg szoros légúti fertőzés során terjed, hiszen azok, akik elkapták a betegséget, mind szorosabb kapcsolatban álltak a fertőzöttekkel. Azt is elmondta, hogy

a 70 éves magyar fertőzött állapota romlott. Ő az életkora és egyéb már meglévő betegségei miatt is a magas kockázatú csoportba tartozott.

Müller azt is elmondta, hogy azok, akik egy lakóközösségben élnek a koronavírusos fertőzöttekkel, nincsenek komolyabb veszélyben, mert tárgyakkal nagyon kis mértékben terjed a vírus. Magyarországon jelenleg nincs otthoni karanténban senki, az operatív törzs azért döntött az őrzött, kórházi karantén mellett, mert az otthoni változatot sokan nem tartanák be, ez pedig fertőzésveszélyes lehet.

Menczer Tamás külügyi államtitkár elmondta, 7 magyar van 4 országban karanténban, közülük egy fertőzött. Mindannyian jól vannak, kapcsolatban van velük a Külügyminisztérium – tette hozzá, kiemelve azt is, hogy elsősorban az idősekre veszélyes a vírus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.