Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Cégregiszter | Mezőgazdaság, disznövény

Virágőrület Kft.

2400, Dunaújváros, Kandó Kálmán tér 1.

Hogyan válasszunk fenyőfát?

A fenyőfa kiválasztásánál többféle szempont alapján szemlélődhetünk. Valaki a hagyományos lucfenyő, míg mások a drágább, ám díszesebb Nordmann fenyő hívei. Lássuk, miben is különböznek a legkedveltebb fenyőfajták.
A lucfenyő hazánkban is honos, és egész Európában a legnagyobb tradíciókkal rendelkező karácsonyfa típus. A mai napig ez a fajta díszít a legtöbb otthonban, és könnyű beszerezhetősége a legolcsóbbak egyike. Csodás illata miatt leginkább nosztalgiából választják. Sajnos a meleg szobában hamar, már 6-10 nap után hullajtja őket, sok bosszúságot okozva az év első napjaiban.


Az Ezüst fenyő különleges színével és dús zöldjével, elegáns fenyőfa. Lassan növő fajta, emiatt az ágai is sokkal sűrűbbek, mint a többi fenyőé. Tegyük vízzel teli talpba, hogy minél tovább megőrizze szépségét. Könnyen díszíthető, mivel ágai rendezettek, de figyeljünk, mert az „ezüst fullánkok” könnyűszerrel átszúrják a szövetkesztyűt is!


A Normann fenyő az egyre igényesebb hazai vásárlóknál a második legnépszerűbb fa. Tömött, kúpos koronájú és teljesen szimmetrikus. Tűlevelei mélyzöldek és puhák, egyáltalán nem gyantásak, nem szúrnak. Hetek alatt teljesen kiszáradva sem hullajtja levelit. Egészen kiszélesedő törzsét faragni kell, különben nem fog illeszkedni a fenyőtalpba.

Üzleteinkben a kiválasztott fa törzsét kérésére megfaragják és a fát hálóval becsomagolják, ésa vevő kérésére tárolják is.

Mikulásvirág:
Az advent közeledtének csalhatatlan jele a boltokban a nagy piros leveles-virágos mikulásvirágok feltűnése. Az ünnepkör színeiben (piros-zöld) pompázó növény igazi hangulatos társa a karácsonyváróknak, gondozásáról ejtsünk pár szót.:
A mikulásvirágot óvjuk a tűző napsugaraktól, de a lakás napfényes részén helyezzük el!
• A növény nem kedveli a változó hőmérsékletű szobát és a huzatot. A legjobb, ha nyílászáróktól távol egy olyan helyiségben tartjuk, amelynek hőmérséklete legfeljebb 16 és 20 °C között ingadozik. 23 °C felett a növény biztosan pusztulásra van ítélve.
• A száraz levegő is árt neki, ezért a fűtőtesttől távol helyezzük el. Száraz levegőjű lakásokban napi egyszeri alkalommal kézipárásítóval növelhetjük a növény körül a páratartalmat.
• Minél több fényt kap a növény, annál hosszabb ideig virágzik.A Virágőrületnél a mikulásvirágok széles választékban és kedvezményes árakon megvásárolhatók!


Készüljön a tavaszra a Virágőrület segítségével! Ha átvácskából és krizantémból most vásárol,akkor 1-et fizet 2 vihet!


Számos szobanövények, örökzöldek és adventi asztal illetve ajtódíszekkel várjuk a kedves vásárlóinkat! 20-30-40% kedvezményekkel!

Szolgáltatások, tevékenység, termékek

  • Szezonális akciónk keretében a mikulás virágok óriási kedvezménnyel kaphatók!

További szolgáltatások

  • December 15-23 között ingyenes szolgáltatásaink:
  • Ingyenes fa tárolás, talpba szabás, és lehetőség van házhoz szállításra is.

kapcsolat