Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Augusztus 09. 18:40, kedd | Helyi

Csütörtökön, augusztus 11-én rendkívüli közgyűlés

 Csütörtökön, augusztus 11-én rendkívüli közgyűlés

A 18 napirendi pontból 6 foglalkozik a Modern Városok Program dunaújvárosi teendőivel, egy háziorvosi rendelő áttelepítésével, építési szabályzati ügyekkel és egy balatonkenesei üdülő megvásárlásával.


A Modern Városok Programja keretében az Intercisa múzeum éplete szállodává alakításához szükséges tervek elkészíttetéséről, a Mondbach Kúria ingatlanán pedig a múzeum elhelyezéséhez szükséges tervek elkészíttetéséről dönt a közgyűlés. Tárgyal a testület a volt Vidámpark fejlesztéséről és funkcióváltásáról, a Baracsi úti arborétum további fejlesztéséről, valamint az előbbi tanulmánytervi feladatok egy része átadásáról a DVG Zrt.-nek, valamint a Vasmű út 41. Irodaház Kft. projekt társaságként történő kijelöléséről bizonyos feladatok ellátása érdekében.

Szükségképpen (a zöld rendelő használhatatlanná válása miatt) a Vasmű úti rendelőintézetben biztosítottak helyet a Technikum lakosait ellátó 5. számú felnőtt háziorvosi körzetnek. Most arról dönthetnek, hogy a körzeti rendelés átköltözhessen a Gábor Áron utcai rendelőbe.

Az október 2-i népszavazásra készülve a közgyűlésnek meg kell választania a Fejér megyei 4. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület választási bizottsági tagjait.

21 millió forint többletköltség merült fel előre nem tervezhető feladatok miatt az Építők úti burkolatrekonstrukció közben. Ennek rendezéséről is dönteni szükséges, valamint pótlólag kiegészíteni az építési szabályzatot, hogy a Dózsa Mozi előtt a korábban már engedélyezett térszint alatti vendéglátóhely bővítés végrehajtható legyen.

Dunaújváros önkormányzata meg kívánja vásárolni mintegy bruttó 70 millió forintért a DVG Zrt. tulajdonában levő Balatonkenesei faházakból álló üdülőkomplexumot, amely a kenesei szabad strandtól 400 méterre helyezkedik el. A kérdésről a közgyűlés dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.