Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Február 11. 23:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Sipos Mónika r. ftőrm. FM RFK Kommunikációs Szolgálat

Évet értékelt a Fejér megyei főkapitány

 Évet értékelt a Fejér megyei főkapitány

Harmadával csökkentek a közterületi bűncselekmények Fejér megyében.
Papp Károly r. altábornagy az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője kiválóra értékelte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. évi szakmai munkáját.

Dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2016. február 11-én tartotta évértékelőjét Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal dísztermében. Az értekezlet elöljárója Papp Károly r. altábornagy az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője volt.
A főkapitány beszámolt a 2015. év nehézségeiről és sikereiről, valamint a főbb rendészeti és bűnügyi mutatók alakulásáról. Kiemelte, hogy a megyében történt emberölések mindegyikében sikerült beazonosítani és elfogni az elkövetőt. A rablások számának csökkenése továbbra is megfigyelhető, a 2014-es 47 esethez képest 2015-ben 43 eset történt. 2015-ben a migrációval kapcsolatosan embercsempészet miatt 22 esetben indított büntetőeljárást a főkapitányság.
A rendészeti munkáról szólva dr. Varga Péter r. dandártábornok kiemelte, nőtt az elfogások száma, ami szintén szorosan kapcsolódik az országban kialakult migrációs helyezettel. A turisztikai szezont illetően a Velencei-tó vonatkozásában 2015-ben nem történt vízbefulladás és a megyében tartott számos fesztivál biztosítása rendkívüli esemény nélkül zajlott le. A személyi sérüléses közlekedési balesetek száma nőtt, az előző évhez képest, azonban a számokat lebontva megállapítható, hogy csökkenést mutat a halálos kimenetelű (30-ról 27-re) és a súlyos sérüléssel járó (214-ről 203-ra) balesetek száma.
Dr. Varga Péter r. dandártábornok elmondta, hogy rendkívül büszke valamennyi kollégájára, akik fegyelmezetten és erőn felül teljesítettek. A tábornok külön köszönetét fejezte ki a munkatársai családjainak is, akik támogatásukkal járultak hozzá a sikerekhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.