Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 16. 09:14, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Sopronban kapták el a német terrorista csoportot alapító Horst Mahlert

 Sopronban kapták el a német terrorista csoportot alapító Horst Mahlert

Hétfő kora délután vették őrizetbe a német hatóság által körözött 81 éves Horst Mahlert a soproni rendőrök - közölte honlapján a magyar rendőrség.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel közölte, hogy a bíróság kedden tűzi ki az ügy tárgyalási napját.

Előzőleg a müncheni államügyészség arról számolt be, hogy a magyar hatóságok vélhetően őrizetbe vették a holokauszttagadó Horst Mahlert.

A berlini Tageszeitung című lap ugyancsak arról számolt be hétfőn az ügyészségre hivatkozva, hogy a Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali terrorista csoport egykori alapítóját, aki később szélsőjobboldali nézeteket tett magáévá, Magyarországon elfogták.

A holokauszt megtörténtének tagadása miatt Mahlert 2009-ben Németországban tíz év börtönre ítélték. 2015-ben büntetését egészségi állapota miatt felfüggesztettre módosították, de idén az év elején újra be kellett volna vonulnia a börtönbe, és ekkor megszökött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.