Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Február 07. 19:38, péntek | Helyi

2 százalékos lett a bérfejlesztés a Vasműben

2 százalékos lett a bérfejlesztés a Vasműben

A határidőnél korábban, konstruktív együttműködés keretében megszületett a 2014. évre érvényes bér- és szociális megállapodás az ISD Dunaferrnél. A dokumentumot

A többfordulós tárgyalási folyamat eredményeképpen a Dunaferr Társaságcsoport Kollektív Szerződésének hatálya alá tartozó társaságoknál átlagosan 2 százalékos alapbérfejlesztést hajtanak végre 2014. július elsejei hatállyal. A minimálbér mértéke a teljes munkaidőben foglalkoztatottak esetében 2014. január 1-től 103 ezer forintra módosul. A megállapodás rendelkezik a különböző, béren kívüli és szociális juttatások mértékéről, rendszeréről is.


Az érdekvédelmi szervezetek képviselői elfogadták azt a munkáltatói javaslatot, amely szerint az idei évre esedékes szabadságos bér kifizetése több részletben fog megtörténni.


A munkáltató egyúttal kötelezettséget vállalt arra, hogy a Dunaferr Társaságcsoport Kollektív Szerződését 2015. december 31-ig hatályában fenntartja, valamint arra, hogy az I. számú kohót 2014. szeptember 1-ig üzembe helyezi. E dátum alól kivételt jelentenek a vis maior esetek, továbbá a tulajdonosok és a menedzsment által előre nem ismert, hatáskörükön kívül eső események. A tárgyaló felek egyúttal kinyilvánították, hogy a bér- és béren kívüli valamint a szociális megállapodásokból származó megtakarítást az I. sz. kohó felújítására kell fordítani.


E megtakarítások részeként az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás mértéke február 1-től december 31-ig 5-ről 3 százalékra csökken, valamint minimalizálódik a nyugdíjasok Törzsgárda Biztosítási Kötvénye után fizetendő járadék. Amennyiben a kohó üzembe helyezése mégsem történik meg a vállalt határidőig, akkor ezeket a munkáltató utólagosan kompenzálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.