Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Szeptember 30. 07:32, kedd | Helyi sport

A kontinentális kupa a nyakunkon van...

A kontinentális kupa a nyakunkon van...

A Dab.Docler kanadai vezetőedzője,, Donald MacLeannel szerint a liga színvonala kiváló, a csapatok erősek, az Acélbikák pedig jó, ugyanakkor elég hosszú úton haladnak!

- Abszolút pozitív élményekkel gazdagodtam ezalatt a pár hét alatt- mondja a sztáredző - . Úgy érzem, egy nagyon kiegyensúlyozott liga állt össze az idei szezonra, mindenki ellen száz százalékkal koncentrálva kell pályára lépni, mert a legkisebb megingásokat is kihasználják az ellenfelek. Minden csapattal még nem találkoztunk, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak nagyon hajtós, keményen dolgozó alakulatok, míg mások inkább a tapasztalatra, a fineszes játékosokra építenek - mindenki ellen másképp kell tehát készülnünk. Rengeteget elemezzük az ellenfeleket, minden egyes mérkőzés felvételét percről percre végignézzük, s kiemeljük a fontosabb részeket, amelyekből aztán tanulhatunk, s amelyek segítségével felkészülhetünk egy-egy csapatból komolyabban is. Visszatérve a ligára: a jégkorong színvonala összességében pozitív csalódásként ért, persze a KHL után kellett egy kis átállás, de azt kell mondjam, meglepően magas színvonalon űzik a hokit a MOL Ligában, s sokkal professzionálisabb a hozzáállás, mint azt korábban gondoltam volna!


- Ha egy kicsit mélyebben elmerülünk: mi a véleménye a mi csapatunkról?

Donald MacLean: - Ahogy már korábban is mondtam, úgy érzem, jó munkát végeztek a srácok az elmúlt hét hét alatt az edzőtáborban. Azt gondolom, a kirakós minden darabja a kezünkben van, már csak az utolsó simítások hiányoznak - mindegyik kis darabnak meg kell találnunk a megfelelő helyet, hogy összeálljon a nagy kép.

- Mi a Dab.Docler erőssége, s mi az, amin még dolgoznunk kell?

Donald MacLean: - Úgy gondolom, hogy az erősségeink listáján az első helyen a sebesség áll. Emellett fontos, hogy szisztematikus a játékunk, komoly taktikai és stratégia utasítások mellett folyik a játék - nagyon fontos, hogy strukturálisan milyen szintet képvisel egy csapat, véleményem szerint ez a sikerek elsődleges nyitja! A kapusaink hihetetlenül jó munkát végeznek, nagyon elégedett vagyok velük! Amin mindenképpen javítanunk kell, az az, hogy a játékosok hatvan percen keresztül teljes gázon hajtsanak, mintha az adott mérkőzés lenne nekik az utolsó egész életükben. Ha ezt sikerül elérni, akkor egy nagyon komoly lépcsőfokkal közelebb kerülünk a céljainkhoz!

- Hogy tetszett az első erdélyi túra?

Donald MacLean: - Még sosem jártam korábban Romániában, így egy élménnyel biztosan gazdagodtam. Nem mondom, hogy életem leggyorsabb buszútja volt, de a KHL-ben már hozzászoktam a hosszú utakhoz, így nem volt semmi gondom. Szerettünk volna legalább öt ponttal hazatérni, de úgy érzem, így sem kell szomorkodnunk! A Kontinentális Kupa már a nyakunkon van, így három hét múlva újra mehetünk - még komolyabb célokkal és kihívásokkal! Már alig várom!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.