Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 04. 22:04, csütörtök | Helyi

Kancellár a főiskolán

Kancellár a főiskolán

Az emberi erőforrások minisztere október 31-én jelentette be huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét. A Dunaújvárosi Főiskolán a kancellár Mészáros Virág korábbi főtitkár lett.

A rektor és a kancellár között feladat- és jogkörmegosztás van.

A felsőoktatási intézmény első számú felelős vezetője és képviselője a rektor, aki felel a felsőoktatási intézmény alaptevékenységének megfelelő működéséért.
Az állami felsőoktatási intézményben az intézmény működtetését a kancellár végzi, aki felel a felsőoktatási intézmény gazdasági, pénzügyi, kontrolling, számviteli, munkaügyi, jogi, igazgatási, informatikai tevékenységéért, az intézmény vagyongazdálkodásáért, irányítja e területen a működést, gyakorolja a munkáltatói jogokat.

A kancellári hivatallal együtt elkezdődik az intézmény szervezeti struktúrájának újrahangolását. Dr. András István elmondta, hogy ez nem jelent drasztikus átszervezéseket, de például a kontrolling nagy szerepet játszik a kancellária munkájában.


A Dunaújvárosi Főiskolán a kancellár Mészáros Virág korábbi főtitkár, megbízott humán- és jogi igazgató lett:

- : „Szerencsésnek tartom, hogy az elmúlt egy évet a Dunaújvárosi Főiskola kötelékében töltöttem, hiszen a folyamatok nagy részének megismerése a mostani munkakörömben helyzeti előnyt jelent. Tevékenységemet három fő alapelv mellett végzem. Rendkívül fontosnak tartom a rektorral való együttműködést, hiszen a szakmai tartalom (oktatás-kutatás) szorosan összefügg a működtetéssel, nem értelmezhetőek egymás nélkül. A felelősség szempontjából való jogalkotói elkülönítés a letisztult szakmai funkciókat támogatja. Másik fő célkitűzésem a tulajdonosi szemlélet, az átláthatóság és a jó gazda szerepkör, amit munkám során kiemelten fogok szem előtt tartani.

Hangsúlyozta, hogy az intézmény jelen életszakaszában, amikor meghatározó az ipari szereplők felé való nyitás, illetve az ipari kapcsolatok felerősítése.


Az új működési rend elfogadásával kapcsolatos véleményezési folyamat már elindult a Szakszervezettel és a Közalkalmazotti Tanáccsal. December 5-én a Szervezeti és Működési Szabályzatot megalapozó organogram elfogadásának előterjesztését napirendi pontként a Szenátus tárgyalja majd. Ez után a Szervezeti és Működési Szabályzat alapos kidolgozása történik. Várakozásaik szerint legkésőbb 2015. február 1-től az új SZMSZ-ben meghatározottak szerint folytatják működésünket.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.