Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Március 02. 23:48, hétfő | Helyi

Polgárivédelem ünnepén

Polgárivédelem ünnepén

Állománygyűlésen emlékezett meg a polgári védelem munkájáról a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 2-án, Székesfehérváron.

A rendezvényen Rabóczki Zsolt tűzoltó százados ünnepi beszédében összegezte a polgári védelem múltját és jelenét, visszatekintve egészen a kezdetekig. A hatósági légoltalom kiépítésére vonatkozó jogszabályokat pontosan nyolcvan évvel ezelőtt, 1935-ben fogadták el, majd két évvel később megalakult a Légoltalmi Liga, mint társadalmi szervezetet. A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március elsején alakult meg, azóta március elseje a Polgári Védelem Világnapja.

Új alapokra került a települések kockázatértékelése és katasztrófavédelmi osztályba sorolása, immár a valós veszélyeztetettségeket figyelembe véve, ahogyan a veszély-elhárítási tervezés is a lakosságot ténylegesen fenyegető tényezőkre összpontosít. Elsősorban az árvízi védekezés megerősítette az önkéntesek szerepvállalásának szükségességét, fontosságát és eredményességét a katasztrófavédelmi feladatok megvalósításában. Ennek szellemében, a már működő Fejér Önkéntes Mentőszervezet mellett, a járásra jellemző valós veszélyekre történő gyors reagálás érdekében megalakultak a járási mentőcsoportok.

Az ünnepi állománygyűlésen Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató március 1., a Polgári Védelem Világnapja alkalmából elismerő oklevelet adott át a polgári védelem területén hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Deák Dezső ny. pv. ezredesnek, a Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület örökös elnökének, Horváth Istvánnak, Tác község polgármesterének, Kiss Jenőnek, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megyei szakaszmérnökének, Németh Klaudiának, Ercsi város közbiztonsági referensének. Elismerő oklevélben részesült Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is, a díjat Székesfehérvár Önkormányzatának képviseletében dr. Horváth Miklósné vette át.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes folyamatosan, kiemelkedő színvonalon végzett munkája elismeréséül szakmai tanácsadói címet adományozott dr. Tóth Mártának, a megyei katasztrófavédelmi hatósági osztály munkatársának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.