Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 15. 02:06, péntek | Helyi

Nagyon okos Dózsások

Nagyon okos Dózsások

Tóth Györgyné,a Dózsa iskola igazgatója nem mindennapi sikerről tájékoztatott bennünket. Az iskola tanulóikimagasló eredményt értek el a Kutató Gyerekek Tudományos konferenciájának megrendezett országos fordulóján.

Az idei évben is megrendezésre került az országos tehetséggondozó program keretén belül a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája.

A Dózsa iskola tanulói Csapó Mária tanárnő vezetésével a regionális fordulón 3 pályaművel indultak. Két dolgozat született ismeretterjesztő kategóriában.

Szabó Dorka 6. osztályos tanuló kedvenc házi állatát, óriás csigáját és annak történelmét, evolúcióját és biológiáját mutatta be Nyálkás kis barátom címmel. Szabó Kornél 6. osztályos tanuló szintén ismeretterjesztő kategóriában az örök rejtély nyomába eredt, azaz mi volt előbb a tyúk vagy a tojás témát kutatta nagy lelkesedéssel. 7. osztályos párosunk – Molnár Csenge és Bodri Dániel – kutatásmódszertan kategóriában a Mezőföldön előforduló talajok fizika, kémiai összetételét vizsgálta, valamint összefüggést kerestek a talajszennyezés hatásai és az összetétel változásai között.

A regionális fordulóból Szabó Dorka és a Molnár Csenge, Bodri Dániel páros képviselte iskolánkat az országos fordulón, amelyet május 11-én rendeztek meg a budapesti Rózsakerti Általános Iskolában.
Mindkét dolgozat elnyerte a zsűri elismerését. Szabó Dorka Nyálkás kis barátom pályaművével az ismeretterjesztő kategória Ember a természetben műveltségterületen országos 2. helyezést ért el. Molnár Csenge és Bodri Dániel kutató páros kutatásmódszertani kategóriában Ember a természetben műveltségterületen az elsők között is 1. lett, hiszen kiemelt országos 1. helyezést értek el a kutatási eredményeiket bemutató dolgozatukkal, melynek címe A

Mezőföldön előforduló talajok fizikai, kémiai összetételének vizsgálata és a talajszennyezés hatásai.
Mindhárom tanulónkra nagyon-nagyon büszkék vagyunk. Ők azok, akik potenciális indulói lehetnek majd a középiskolai TUDOK konferenciáknak is.
Eredmény azonban csak akkor születik, ha van olyan pedagógus, aki meglátja a lehetőséget a diákjaiban. Ez történt nálunk, nagyon köszönjük ezúton is Csapó Mária egész éven át tartó kitartó munkáját, mellyel támogatta és segítette a diákok kutató tevékenységét.

Címkék: Dózsa, iskola, tanulók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.