Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. Augusztus 19. 01:42, szerda | Helyi

A Bánki a főiskolán kezd

 A Bánki a főiskolán kezd

Szeptember elsején mindenképpen lesz oktatás a Bánki Középiskola főiskolai új helyén. Legalább is ezt állítják a főiskola azon szakemberei, akik a költözés feltételeinek lebonyolításával foglalkoznak.

A költözésre mintegy hárminc millió forintos pályázati díj nyújt fedezetet.

Az épületben még gőzerővel folyik a munka. A legelső, ami szembeötlik, hogy gyakorlatilag teljesen el fog különülni az épületben a középiskolai szárny. Az új bejáratot most alakítják ki, a tantermek jelentős részében már dobozokban várják a bepakolást.

Bemenetkor a kelet-nyugati folyosó felénél-harmadánál két és fél méter magas üvegfal osztja kétfelé a teret, rajta ajtó, hogy egy-egy rendezvény esetén a tér egybe nyitható legyen. A középiskolai folyosó-részből jobbra a könyvtárhoz vezető folyosó harmada és az ott levő konzultációs helyiség a Bánki Donát iskola saját könyvtárának elhelyezését teszi lehetővé.

A bejárati portával szemben a baloldalon úgyszintén elválasztó fal lesz, mögötte az eddigi büfé helyén tálalókonyha és étkezőhely középiskolai kiszolgálásra. Az e két fal mögött tér, földszint és emelet (korábbi laboratóriumi szárny) a Bánki Donát Középiskola tantermeinek elhelyezését szolgálja.

A korábban ott levő laborok a főiskola más helyeire települtek át. Az emeleti rész Piac tér felőli végén lesz a gazdasági iroda, a titkárság és az igazgatói, valamint a két igazgatóhelyettesi iroda, alattuk a földszinten a tanári. A földszinti folyosón új főbejáratot nyitnak a Táncsics Mihály utcára a középiskolának, így mindkét intézménynek önálló főbejárata lesz.
A főiskola korábbi jegyzetnyomdájának helyiségeiben, továbbá a főiskola udvarán levő hátsó, úgynevezett műhelyépületében nyernek elhelyezést a Bánki Donát középiskola tanműhelyei, jobbára közös légtérben, szemben a Bánki iskola különálló helyiségeivel. A tanműhelyek kialakítást is a középiskola igényei és a műszaki adottságok határozták meg.
A Bánki Donát szakközépiskola átköltözését a Dunaújvárosi Főiskola épületébe meglehetősen sok, részletekbe menő egyeztetés előzte meg. Az épületen belüli átalakítások (ajtókivágások, tér-átalakítások stb. a középiskola igényeinek, szükségleteinek megfelelően történtek és történnek. Kimondott cél, hogy az elméleti oktatás tanévkezdéskor elkezdődhessen.
Lepesi János, gazdasági és üzemeltetési igazgató, valamint Budai János, a Műszaki Szolgáltató Központ vezetője (akik kalauzolták a bemutatón az újságírókat), hangsúlyozták, hogy jobb, valamivel nagyobb alapterületű osztálytermek és egyéb helyiségeket alakítottak, alakítanak ki a középiskola számára, mint ami az eddigi épületben az iskola rendelkezésére állt. Ráadásul az új helyen az összes belső tér légkondicionált.

Nagyon feszített tempóban történik az átalakítás, de eddig minden a tervek szerint halad. Szeptember elsején, tehát tanév-nyitó lesz a Bánkinak a főiskolán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.