Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Augusztus 31. 23:38, hétfő | Helyi sport

Kenus sikereink

Kenus sikereink

Nagyon sikeresen szerepeltek a Dunaferr SE kajak kenusai a közelmúltban befejeződött milánói világbajnokságon.

Nagyon sikeresen szerepeltek a Dunaferr SE kajak kenusai a közelmúltban befejeződött milánói világbajnokságon. Vass András C4-1000 méteren harmadik lett, sajnos ez nem olimpiai szám, így a világbajnoki bronzérem az övé lett, de nem szerzett olimpiai kvótát. Hajdu Jonatán C-1 200 méteren hetedik lett, ez rendkívül kiemelkedő eredmény a fiatal sportolótól, aki jóval a papírforma felett teljesített, s ő hazánknak olimpiai kvótát is szerzett. Pethő Réka nem indult Milánóba, ő a Maraton-világbajnokságon fog indulni most szeptemberben. Nem csupán a kajak-kenusaink jó eredményei csábítják a fiatalokat a szakosztályba, hanem a nyár folyamán Szalóki Győző a Dunaferr SE utánpótlás edzője folytatott rendhagyó kampányt a szabadstrandon. Túrakenukba ülhettek az arra vállalkozó gyerekek, s térítésmentesen próbálhatták ki az evezés szépségeit. Mintegy félszáz gyerek próbálta ki a kenuzást a két hét alatt.
Természetesen továbbra is várják azokat, akik majd a sztár sportolóktól átvehetik a stafétát. 6-12 év közötti fiatalok jelentkezhetnek Szalóki Győzőnél a 06 30-564 0687 telefonszámon, vagy személyesen a minden hétköznap fél 5-kor a Dunaferr SE vízitelepén a Siklói út végén.

A legfrissebb hír a kajak-kenusok házatájáról: Véget ért a 2015. augusztus 26-28. között Szolnokon rendezett Felnőtt Magyar Bajnokság, ahol a Dunaferr SE kenusai összesen négy bajnoki aranyat lapátoltak össze.
Vass András C-4-ben mind a három távon, azaz 1000, 500 és 200 méteren is a dobogó legmagasabb fokára állhatott és Hajdu Jonatán is újfent bizonyította, hogy a hazai mezőnyben ő a leggyorsabb sprinter, kiváló formáját remélhetően sikerül átmentenie a riói Előolimpiára is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.