Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2015. Szeptember 23. 04:29, szerda | Helyi

Autómentesen- képekkel

Autómentesen- képekkel

42 országgal közösen egyszerre 181 magyar település rendezte meg ma az Autómentes napot. Városunkban ez a program az az Európai Mobilitási Hét része volt.

Bár nem voltak üresek az utak, az utcák, de mégis, talán az ingyenes buszozásnak is köszönhetően, kevesebb autóval találkozhattunk.

A Mobilitás héten a szakmai előadások mellett közösségi rendezvényekre várták az érdeklődőket.

Az Autómentes Nap legfőbb helyszínei elsősorban városunk útjai voltak, de a gyermekeknek szóló közlekedésbiztonsági rendezvénynek a Petőfi liget adott otthont. Itt interaktív vetélkedővel, óvodások számára aszfaltrajz versennyel várták az érdeklődőket. Természetesen a környezetvédelemtől elválaszthatatlan a rendezett és tiszta környezet is. Az idei takarítási akció jelszava fejezi ki a szándékokat a legjobban: „Válassz Változtass Variálj” .

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását