Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Október 23. 08:13, péntek | Helyi

A Jobbik már emlékezett

A Jobbik már emlékezett

A jobbik dunaújvárosi szervezete az 56-os emlékműnél már tegnap elhelyezte az emlékezés virágait.

A hivatalos városi rendezvényre ugyan ma 9 órakor kerül sor a kopjafánál, de a Jobbik dunaújvárosi szervezete - szokásához híven - már tegnap megemlékezett Palotás József szobránál.Az eseményen Pintér Tamás választókerületi és Simon Csaba dunaújvárosi elnök mellett a nemzeti oldal illusztris képviselői, úgymint Novák Előd, a Jobbik alelnöke, Budaházy György hazafi, Sziva Balázs zenész valamint Pongrátz András ’56-os veterán is tiszteletüket tették.

Pintér Tamás kiemelte, hogy a mai fiatalok számára sem megengedhető az, hogy 1956 csak a történelemkönyvek egy fejezete legyen. Ápolnunk, őriznünk kell hőseink emlékét, akik egy olyan szabad és független Magyarországért harcoltak, melynek eljövetele a korábbi nemzetellenes gazdasági és politikai elit továbbélése miatt még várat magára.

Budaházy György a kisiklott rendszerváltásról értekezett. Beszédében kiemelte, hogy 1956 szelleme, a Pesti Srácok céljai és tettei össze sem hasonlíthatók a ’89-es, és azutáni változásokkal, amelyek eredendően ugyanannak a működésképtelen rendszernek a különböző változatai. Ostorozta a nyugati hatalmakat is, akik a kommunistákkal való kiegyezéssel Európára szabadították a vörös terrort.

Novák Előd az ’56-os bűnösök elszámoltatásának elmaradását, és a máig is létező kommunista luxusnyugdíjak intézményét bírálta. Rávilágított, hogy a jelenleg regnáló hatalom cinkos tétlensége miatt még mindig állhat a Szabadság téri szovjet szörnyemlékmű, és háborítatlanul élhetnek Mansfeld Péter gyilkosai. Az alelnök kijelentette, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén haladéktalanul megkezdi az eddig elmaradt állampárti múlt feltárását és a kommunista bűnösök elszámoltatását.

Pongrátz András, a Corvin köz legendás parancsnokának Pongrátz Gergelynek öccse saját ’56-os tapasztalatairól, a kezdetekről, valamint a Sztálin-szobor ledöntéséről beszélt. Bátyja a Jobbik zászlóbontó gyűlésén elhangzott beszédére emlékezve megismételte, hogy egy szabad és élhető Magyarország megteremtéséhez elengedhetetlen 1956 lángjának továbbvitele.

A rendezvényen Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak zenekar frontember az “Előre mind Pesti Srácok” dal egy rendhagyó szövegváltozatával emlékezett az Újvárosi Srácokra, akik a forradalom egyik legtovább kitartó egységei voltak.

A megemlékezés a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom koszorúzásával és gyertyagyújtással ért véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.