Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 30. 01:06, szerda | Helyi

Szép sikereket tudhatnak maguk mögött a versenytollaslabdások.

Március 26-án szombaton 4 felnőtt versenytollaslabdás képviselte városunkat Budapesten a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen megrendezett Kikelet-kupa Felnőtt országos "B" és "C" kategóriás ranglista versenyen.

Jakab János versenyzőként fél esztendő után újra másodosztályban egyéni versenyszámban és Varga Gabriellával felnőtt másodosztály vegyes versenyszámban álltak rajthoz.

Nem lettek érmesek egyik versenyszámban sem, de nem is ez volt a célja a két senior korú versenyzőnek, számukra ez felkészülő verseny a szeptemberben Szlovéniában megrendezésre kerülő Senior-Európa -bajnokságra. Ez a cél reális lehetőség jelenleg számukra, ha a közös felkészülésüket meg tudják valósítani.

Ez a hétköznapokban nem könnyű feladat,mert a több utánpótlás csoport a tehetséges és szorgalmas játékosokkal erejüket próbára teszi, így saját játékuk az,ami gyakran ezért háttérbe szorul tanítványaik hathatósabb fejlődése érdekében.

Nemoda Zsuzsanna másodosztály egyéni versenyszámban indult. A 7 esztendeje kitartóan edző és versenyző nagylány a jövő heti szegedi diákolimpiai döntőn szeretne érmes lenni, ez motiválta. Ötödik helyezett lett,kevés választotta el a dobogótól.Nemoda Zsuzsanna és Piliszky András felnőtt másodosztály vegyes versenyszámban bronzérmesek lettek, a későbbi győztestől 3 játszmában a végjátékban kaptak ki 21-17-re a hosszú nap végén.

Piliszky András első osztály férfi egyéni versenyszámban a 32-es egyenes kieséses főtáblán 3 igen erős mérkőzésen győzelmet szerezve bronzérmes lett: Piliszky első osztályban Kispál Klaudia Katával versenyzett vegyespárosban, debreceni ellenfelektől kaptak ki, éremért játszottak.Mind a 4 játékos dunaújvárosi nevelésű versenyző.

Nemoda Zsuzsanna, Varga Gabriella és Jakab János a Danubius KSE játékosai,Piliszky András jelenleg az NKESE /Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sport Egyesület/ versenyzője, mert ez segíti első osztályú fejlődését és mert Budapesten tanul, viszont változatlanul segíti minden lehetséges módon a dunaújvárosi tollaslabda fejlődését.

Dunaújvárosi edzéseken és közös edzőtáborokban való részvételével, dunaújvárosi versenyzőkkel való indulásával rendszeresen páros versenyszámokban, amikor lehetséges.

A versenytollaslabda rendkívül gyors pályamozgást és folyamatos gondolkodást,koncentrációt igénylő olimpiai sportág.Az első győzelmek még lehet,hogy könnyebben megszületnek egy tehetséges játékosnál,viszont a magyar versenyközépmezőnybe is már rendkívül nehéz bekerülni.Az élmezőnybe pedig mind utánpótlás, mind felnőtt versenytollaslabdás játékos esetében magas edzésszám, sokrétű edzésmunka,szorgalom és hosszútávú kitartás szükséges.
1. fotó: Nemoda Zsuzsanna szervál
2.fotó: Piliszky András
3.fotó: Jakab János edző és játékos egyben
4.fotó:Nemoda Zsuzsanna és Piliszky András vegyespárosunk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.