Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Május 13. 10:19, péntek | Helyi

Szombaton bringatúra

Szombaton bringatúra

Szombaton bringatúra, számos praktikus tudnivaló a túrázóknak és a közlekedőknek.

Dunaújváros MJV Önkormányzata és a Tourinform iroda idén immár a 32. alkalommal rendezi meg a Bringatúrát 2016. május 14-én, szombaton.

A Dunaújváros – Mezőfalva – Dunaújváros útvonalú erőpróba természetesen mindenki számára ingyenes!

A rendezvény ideje alatt útlezárások és egyéb fontos biztonsági intézkedések lépnek életbe, melynek kapcsán mellékeltem Önöknek a tájékoztatót.

Program:
- 8.00 órától gyülekező a Városháza téren. A karszalagokat és a kilométer számlálókat – akik jelentkeztek a Hankook „Tekerd jobbra!” kampányhoz – a téren felállított Hankook standnál lehet átvenni
- 8.30 órától Csapó Nóra fitness oktató-Gymstick Elite trainer bemelegítő edzést tart
- 9.00 órakor rajt. Az útvonal Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros
- 11.00 órakor visszaindulás Mezőfalváról
- kb. 12.15 órakor kezdődik a tombolasorsolás

Technikai információk:

Ahogyan az elmúlt évben, úgy idén is minden résztvevő az indulás előtt egy karszalagot kap, amellyel a visszaérkezés után részt vehet a tombolasorsoláson. Fontos megemlíteni, hogy a nyereményt csak a helyszínen lehet átvenni, vagyis addig sorsolják és húzzák újra a tombolákat, amíg gazdára nem talál mindegyik ajándék a helyszínen.
Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a sorsoláson csak és kizárólag érvényes, sértetlen csuklón lévő karszalagok vesznek részt! Ahogyan megszokhatták a résztvevők, idén is lesznek sportutalványok, ajándékkönyvek, vacsorautalványok, gyermek és felnőtt kerékpárok az ajándékok között.


Biztonsági intézkedések, tudnivalók:


- Már május 13-án, pénteken 20 órától május 14-én, szombat 13 óráig a Dózsa György úton a Devecseri Gábor utcától a Bartók Béla útig bezáróan, várakozni és megállni tilos. A szervezők erről táblákkal és szórólapon is értesítik az útszakaszon lakó és parkoló gépjármű tulajdonosokat.
- 2016. május 14-én teljes útzár lesz a Városháza tér kereszteződésében, a Dózsa György út Erdei Tornapályáig vezető szakaszán, majd a tornapályától félpályás útzár a 6. sz. főút vasútállomásnál lévő körforgalomig. Ezen korlátozás 8:45 és 9:45 között lesz, illetve míg a túra el nem indul. A visszafelé vezető úton 11:15 és 12:15 között lesz ugyanezen szabályozás.


- A forgalmat és a rendezvényt rendőrök, polgárőrök és biztonsági szolgálat fogja biztosítani. - A túra menet mellett 6 fő motoros szervező kíséri a résztvevőket.
- A túra a menetirány szerinti jobb oldalon fog haladni.
- Az esetleges balesetek gyors segítségnyújtásához 2 mentő gépkocsit biztosítunk, illetve Mezőfalván és Dunaújvárosban is kerékpárjavítók állnak majd a részvevők rendelkezésére
- Idén is gondoltunk azokra, akik esetleg menet közben kényszerülnek a túra teljesítésének feladására, mikrobusz és tehergépkocsi fog a túrázókkal tartani, amelyek igény esetén akár többször is fordulnak
- A résztvevőknek a KRESZ szabályait be kell tartaniuk!
- Abban az esetben, ha az időjárás nem megfelelő, magas a biztonságos lebonyolítás rizikófaktora, úgy a túrát elhalasztjuk, mert a biztonság a legfontosabb!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.