Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Június 26. 22:39, vasárnap | Helyi

Peca helyett fociztak

Peca helyett fociztak

Forró nyári idő, remek hangulat, halászlé illat, szép gólok, remek mérkőzések és jó hangulat jellemezte az I. Peca Foci Kupát.

A kupa a gyönyörű Szalki -sziget füves területén került megrendezésre 8 amatőr csapat részvételével.

A kupára Budapestről, Szabadszállásról és Dunaújvárosból neveztek csapatok, hogy elhódítsák a Peca kupát. A két négyes csoportban izgalmas mérkőzéseket játszottak a csapatok a délelőtti órákban. Közben a Horgászversenyre és a Halászléfőző versenyre rengeteg érdeklődő érkezett a kempingbe, akik a focikupára is bepillantást nyertek.

Voltak szurkolók, akik saját csapatuknak szurkoltak, de voltak olyanok is akik a Magyar csapatnak szurkoltak már a vasárnapi mérkőzésre, és jó volt hallani, hogy többen bekiabálták, hogy hajrá Magyarország, hajrá Magyarok.

A csoportmérkőzések után jött a helyezések eldöntése, a 7. helyért a Jászkeszeg 5 - 1 -es végeredménnyel győzte a le a Vízisünök csapatát. Az 5. helyért a Bohóchal és a Lesőharcsa csapata küzdöttek meg, de a rendes játékidőben nem esett gól, így büntetők következtek, ahol a Bohóchal volt eredményesebb és így ők lettek az ötödik helyezett csapat a kupán. A döntőbe jutásért nagy küzdelmek voltak az egyik ágon a rutinos Öreg Harcsa Balaskó Iván vezetésével 6 - 1 -es végeredménnyel jutott be a döntőbe, a másik ágon pedig döntetlennel zárult az eredmény, amely után büntetők következtek. Itt a Sügérek voltak pontosabbak és 6 - 5 -ös párbajjal kerültek be a döntőbe. A két vesztes a 3. helyért küzdött meg, melynek végezetével a Aranyhal 2 -0 -as sikerrel lett 3. a budapesti Csalihal csapata előtt.


Az aranymérkőzés igazi csatát hozott, hiszen két remek csapat találkozott a döntőben és a torna legizgalmasabb mérkőzésén Balaskó Iván jó formáját mutatva döntötte el a végeredményt, így lett az Öreg Harcsa csapata a torna bajnoka.

Petrás Gábor a kupa főszervezője: Jó ötlet volt amikor kitaláltuk, hogy az első Horgász- és Halászléfőző Verseny rendezésében megszervezzük az I. Peca Foci Kupát az amatőr sportolók részére, hiszen ezzel is színesíteni akartuk a remek programot, melyhez csak gratulálni tudok a Főszervezőknek, hiszen ez a Horgász- és Halászléfőző Verseny igazi értéke lesz Dunaújvárosnak az már most borítékolható. Egész nap rengeteg ember érkezett Dunaújvárosba és igazi fesztivál jellege volt a Kempingnek. A focikupát is sokan nézték végig miközben a halászlék forrtak a bográcsokban. A kupa elérte célját, hiszen ezen a napon is közel 100 amatőr sportolót mozgattunk meg és hívtunk ki a szabadba mozogni, sportolni a számítógépek elől. A legjobbaknak külön gratulálok és ahogyan Hingyi Lászlóval Dunaújváros Megyei Jogú Város Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnökével értékeltük az eredményhirdetés után a rendezvényt, úgy tűnik újabb hagyományt indítottunk el Dunaújvárosban a Peca Foci Kupával!

Tapaszi Zoltán az Öreg Harcsa csapatvezetője: Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az ismételten jól megszervezett kupán, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezett meg a Horgász- és Halászléfőző Verseny keretén belül! Annak ellenére is jól éreztük magunkat,hogy nagy volt a meleg, de ez mindenkinek egyforma nehézséget okozott. Gratulálok minden csapatnak a jó mérkőzésekhez! Jövőre szeretnénk újra itt lenni ezen a remek kezdeményezésen. Csapatom nevében mindenkinek szép nyarat kívánunk, bár a foci nem ért véget, hiszen különböző kupákon folyamatosan részt veszünk, melyeket a szövetség biztosít számunkra.

Címkék: foci, horgász, kispályás, kupa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.