Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 04. 19:28, vasárnap | Helyi
Forrás: waterpolo.hu,Fotó: Madar Dávid

Parádés győzelem

Parádés győzelem

A női Euroliga selejtezőjét a hazaiak nyerték a Fabó Éva Sportuszodában, miután a hat gólt jegyző 20 éves játékosának vezérletével 8–5-re győzték le a betegségekkel teletűzdelt vasutasokat.

Finoman fogalmazva mozgalmas éjszakájuk volt a csapatoknak. A szombat esti Dunaújváros–Messina parti után az olasz csapat játékosai, illetve BVSC-pólósok is rosszullétre panaszkodtak. Kórház, infúziók, pont úgy, mint a hazai együttes játékosainak pénteken reggel. A „Van valami a levegőben” sláger szomorúan szólt ezúttal – főleg annak tudatában, hogy a városban valóban felütötte a fejét valamilyen vírus, és hát még a pénteki ételmérgezés ügyében is „nyomoznak”…

A Messina vezetői már szombaton délelőtt igyekeztek minden követ megmozgatni, hogy a vasárnapi programot módosítsák, ami azért érthetetlen, mert több mint egy hónapja ismerik a programot, több mint egy hónapja tudják, hogy a magyar televízió műsorára tűzte mindkét vasárnapi meccset, mégsem szóltak semmit. Azok után, hogy fél csapatuk valóban beteg lett, felvetődött, hogy nem állnak ki a Heidelberg ellen, de végül hét játékossal lejátszották a mérkőzést. S nem csak lejátszották, hanem még így is könnyedén, 20–12-re megnyerték, és harmadikként továbbjutottak.

A csoportelsőséget eldöntő magyar rangadón Petrovics Mátyás a Bolonyai Flóra, Tamás Viktória, Kele Nikolett hármasra nem számíthatott a fentebb citált, gyorsan érkező vírus miatt, avagy a védelem igencsak meggyengült. Ennek ellenére kimondottan remekül tartotta magát a társaság, hiába próbált ellépni a házigazda, a BVSC tapadt ellenfelére. Egyedül az egész tornán remeklő Szilágyi Dorottyával szemben nem tudtak mit kezdeni a vendégek, illetve az amúgy jól védő Doroszlai Vanda – úgy álltak három negyed után 5–5-re, hogy a válogatott pólós jegyezte az újvárosiak összes találatát! A BVSC-ben ezúttal is jó teljesítményét nyújtott Máté Zsuzsanna, és Takács Orsolya is hozta azt a stabil játékát, amit megszokhattunk tőle.

A negyedik negyedben aztán eldőlt minden: a talán elfáradó, és szokatlan összeállításban küzdő BVSC kihagyta a fórokat, míg a másik oldalon Szilágyi mellett Somhegyi Noémi és Menczinger Kata is gólt jegyzet, s végül 8–5-re a hazaiak győztek, s nyerték meg a csoportot.

„Két győztes van, mert ebben a felállásban ez volt a maximum. Az utolsó negyedben emberelőnyökben olyan felállásban játszottunk, amelyekben nem szoktunk. Le a kalappal a csapatom előtt, nincs hiányérzetem. Örülök, hogy első kupaszereplésünk ilyen sikert hozott, és továbbjutottunk. Szeretném megköszönni a vezetőinknek, hogy elindulhattunk az Euroligában, igyekszünk továbbra is meghálálni” – értékelt a parti után Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője.

„Régóta nem sikerült a BVSC-t hazai pályán legyőznünk, ezúttal is az utolsó pillanatokig nehéz meccs volt. Nem feltétlen a csoportelsőségnek örülök, sokkal inkább annak, hogy háromból három meccset nyertünk, és ebből kettőt európai szinten kvalifikált ellenféllel szemben, Remélem, ezt a lelkesedést, ezt a formát tovább tudjuk vinni a következő fordulókba” – fogalmazott Mihók Attila, a hazaiak szakvezetője.

Női Euroliga, 1. selejtezőkör, A-csoport, Dunaújváros
3. forduló

Waterpolo Despar Messina (olasz)–SV Nikar Heidelberg (német) 20–12 (7–3, 4–1, 7–6, 2–2)
Gólszerzők: Chiappini 6, Kuzina 6, Radicchi 3, Aiello 3, Lagana 2, ill. Daube 4, Gelse 3, van der Bosch 2, Stiefel 2, Deike
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló 8–5 (1–1, 2–2, 2–2, 3–0)
Gólszerzők: Szilágyi 6, Somhegyi, Menczinger, ill. Máté 3, Takács O. 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A végeredmény: 1. Dunaújváros 9 pont, 2. BVSC 6 pont, 3. Messina 3 pont, 4. Heidelberg 0 pont (Az első három helyezett továbbjutott)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.