Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 19. 07:25, csütörtök | Helyi
Forrás: fotó: DO, Sándor Judit

Carissa : Nemzetközi kupa lesz a jótékonyságból

Carissa : Nemzetközi kupa lesz a jótékonyságból

Mintegy védjegyévé vált a Carissa Kupa városunknak. Olyan védjegyévé, amelyben a sport és az összefogás egyszerre jelenik meg.

Éppen ezért nem véletlen, hogy közös sajtótájékoztatón méltatta a rendezvény eredményeit dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Cserna Gábor polgármester és Kovács Judit, a DVG Zrt igazgatósági és a Dunaferr SE elnökségi tagja.

A január 6-8. között megrendezett Carissa Kupán huszonkilenc csapat mérkőzött meg egymással. A rendezvény jótékonysági célt is szolgált, a bevételt a Dunaújvárosi Mentőállomás javára ajánlották fel.

Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, hogy nagyra értékeli a szervező, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség társadalmi felelősségvállalását, méltán érdemelte ki a szövetség a Dunaújvárosért Díjat. Minden évben egy- egy jótékonysági célt választanak,, az idei kupa bevételét a mentőállomás támogatására fordítják:

- Mintegy 800 ezer forint gyűlt össze a kupán, ezt az önkormányzat 200 ezer forinttal egészíti ki, így összesen 1.007.500 forinttal járulhatunk hozzá a Dunaújvárosi Mentőállomás fejlesztéséhez, a felszereléseik bővítéséhez- hangsúlyozta a polgármester

Dr. Galambos Dénes elmondta, hogy büszkék lehetünk a DLSZ mellett azokra a szervezetekre, vállalkozásokra is, amelyek támogatóként segítetté, segítik a jótékonysági célkitűzéseket, akár Pecsét István gyógyulásáról, akár mentőállomásról legyen szó. Kiemelte, hogy mindezek az összefogások mennyire fontosak egy közösség életében.

Kovács Judit, a Dunaferr SE elnökségi tagja a rendezvény eredményeit emelte ki:

- Egy rendezvény sikerességét az mutatja a legjobban, hogy hányan szeretnének részt venni rajta. A háromnapos rendezvény során rengeteg sportoló, játékos, és szurkoló megfordult a sportcsarnokban. Úgy gondolom, a látványelemekkel is gazdagított kupán jól érezték magukat az emberek, mind a csapatok, mind a látogatók..

Petrás Gábor elmondta, hogy fantasztikus volt a kupa, volt olyan mérkőzés, amikor egyszerre 800-an is ültek a lelátókon. Nem csupán hazai szinten elismert a rendezvény, de terveik szerint a következő már nemzetközi lesz, meghívnak határn túli magyar csapatokat is.

Cserna Gábor a nemes ügy mellé állt, s felajánlotta, hogy a kibővített rendezvényt városunk a maga eszközeivel támogatni fogja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.