Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Október 12. 01:21, csütörtök | Helyi

A birkózók sikerei

A birkózók sikerei

A birkózók ismét szép és rangos eredményekkel tértek haza.

2017. október 8-án (vasárnap) rendezték meg a Diák és Serdülő Korcsoportos Lány Országos Bajnokságot, melynek a Kaposvári Nehézatlétikai Club adott otthont. Összesen 180 versenyző mérte össze tudását. Dunaújvárosból 3 diák korú és 2 serdülő korú kislány lépett szőnyegre.
Diák korcsoportban Takács Petra 52 kg-ban, Nyikos Veronika 65 kg-ban, Schrick Alina +65 kg-ban, serdülő korosztályban pedig Náray Alexa 49 kg, Győri Viviána 52 kg. Nagy reményekkel utaztunk el a versenyre, hiszen a márciusi diák olimpiáról ketten is aranyéremmel tértek haza, ezért joggal bíztunk a hasonló jó szereplésben. Lányaink a várakozáson felül teljesítettek, hiszen az egyéni eredmények összesítése után diák csapatunk a 2. helyen végzett. Takács Petra 2 győzelemmel 1 vereséggel a 3. helyen zárt. Nyikos Veronika 4 győztes mérkőzést vívott, a döntőben két vállal diadalmaskodott. Schrick Alina 2 mérkőzéssel döntőbe jutott, ahol magabiztos birkózással szerezte meg az aranyérmet. Sajnos a serdülő korcsoportban nem sikerült érmet nyerni, de a lányok birkózásával így is elégedettek voltak az edzők. Összességében 2 magyar bajnoki címet és 1 bronzérmet hoztak haza a versenyzők.

1. kép balról-jobbra: Tombor István vezetőedző, Győri Viviána, Takács Petra, Schrick Alina, Nyikos Veronika, Náray Alexa


2017. október 5-én az UTE birkózó termében rendezték meg a 2017. évi Felnőtt NBII-es Birkózó Csapatbajnokság nyugati II-es csoportjának első két fordulóját (oda-visszavágó). A megmérettetésen a Budapesti Honvéd SE, a Niké SE, a Dunaferr SE és a Honvéd Szondi György SE küzdött meg egymással. A Budapesti Honvéd SE ellen a többi csapat esélytelen volt, hiszen a másfél éve újjászervezett birkózó szakosztályhoz válogatott szintű sportolók igazoltak. A csoportelsőséget és a továbbjutást minden nehézség nélkül szerezték meg. A dunaújvárosiak a Niké SE elleni 5-3-as és 6-2-es vereséget követően (a Niké SE szintén komoly kárpátaljai birkózókkal is megerősítve lépett szőnyegre) a Honvéd Szondi György SE-t magabiztosan győzték le 6-2, 7-1 arányban. Kiemelném Bagó Tibor, Zellei Péter és Zellei Donát teljesítményét, akik többször is győztesen hagyták el a szőnyeget. A csapatban senkire sem lehetett panasz, mindenki becsületesen küzdött.

2. kép balról-jobbra: hátsó sor: Bagó Tibor, Fehér Gergely, Fehér Krisztián edző, Nagymihály Norbert, Zellei Donát, Zellei Péter, Király Ferenc, Szabó Péter, Papp Gyula, Kemény Norbert
első sor térdelnek: Mohácsi László, Koch Norbert, Hamzók József, Nagy Norbert, Ignácz Viktor, Fehéri Gábor

Címkék: birkózás, sikerek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.