Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Január 30. 22:21, csütörtök | Helyi

Időseket csaptak be

Időseket csaptak be

Egy külön bűnözői réteg foglalkozik az idős emberek kifosztásával, meglopásával, becsapásával. A rendőrség példás gyorsasággal fülelt le egy ilyen társaságot,akiknek feltehetően több ilyen bűncselekmény van a rovásukon.

Időskorú hölgyet keresett fel dunaújvárosi lakásán 2020. január 27-én reggel egy ismeretlen férfi azzal, hogy a vízműtől érkezett, mert túlfogyasztás van a lépcsőházban és neki ellenőriznie kell azt, majd a lakásában a nyugdíjas szelvényeket kérte ellenőrzésre. A sértett a kamrába bement, majd egy befőttes üvegből - ahol két és félmillió forintot is tartott - kivette a kért papírokat, majd átadta. Az elkövető ekkor a hölgytől egy pohár vizet kért, majd ezt kihasználva a férfi az üvegből a készpénzt elvette, a nénitől elköszönt és kiment a lakásból. A 80 éves néni a szelvényeket akarta visszatenni a helyére, amikor látta, hogy a pénz hiányzik az üvegből.

A nyomozás eddigi adatai szerint a lépcsőházba az ismeretlen férfi társával ment be, majd amíg egyikük a lakásban volt, addig társa a lépcsőházban figyelt. A nyomozók a gyors adatgyűjtésnek és a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően azonosították az elkövetőket.

A 49 éves C. Istvánt valamint az 52 éves S. Jánost még aznap dunaújvárosi lakhelyükön a rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetése miatt. Őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2020. január 30-án elrendelt. A nyomozás során azt is sikerült megállapítani, hogy a két férfi korábbi hasonló vagyon elleni bűncselekményekkel is kapcsolatba hozható.

Suszter Tamás Duaújváros Rendőrkapitánya sajtótájékoztatón mutatta be a nyomozást végzőket, s elmondta, hogy a legfontosabb feladatuknak tartják az idős korúak védelmét, s éppen ezért rendőreink minden ilyen esetet kiemelten kezelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.