Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 05. 12:00, csütörtök | Helyi

Idén is a helyi közösségekért dolgoznak majd a Hankook önkéntesei

Idén is a helyi közösségekért dolgoznak majd a Hankook önkéntesei

2020-ban is folytatódik a Hankook idén immár nyolcadik alkalommal meghirdetett Dolgozói Önkéntes Programja.

A kezdeményezés keretében a vállalat dolgozói évről évre ajánlásokat tehetnek a támogatandó projektekre, majd a pályázatok kivitelezésében és megvalósításában is aktívan részt vesznek. Munkájuk eredményeként évek óta számos projekt valósult meg, tavaly például bölcsődék, óvodák, iskolák újultak meg négy megye több mint két tucat településén.

A 2013 nyarán elindított Hankook Értékteremtő Önkéntes Program keretében az elmúlt hét év során 199 projekt valósult meg, amelyekben több mint 740 Hankook dolgozó vállalt összességében mintegy 19000 órányi munkát. A munkálatok megvalósításához az abroncsgyártó biztosította a szükséges eszközöket és segédanyagokat, eddig immár mintegy 73,5 millió forint értékben. A vállalat felhívása már a kezdetekkor kedvező fogadtatásra talált és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Az akció során a vállalat dolgozóinak javaslatai alapján önkéntesek bevonásával és a Hankook támogatásával viszik véghez a projekteket. A tervek szerint idén is számos helyi intézmény és közösségi tér újul majd meg.

A tavalyi évben több mint 70 Hankook munkatárs és közel 200 külső segítő vett részt a környezetszépítő akciókban. Fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően Bács-Kiskun, Fejér, Tolna és Pest megye 15 településén összesen 44 projektet adtak át, melyek közül 23 Dunaújvárosban valósult meg. A résztvevők telepítettek többek között öltözőszekrényeket a Dózsa Iskolába, építettek tárolószekrényeket a Vasváriban és alakítottak ki gyermek mosdót a Zengő-Bongó Bölcsőde udvarán. Volt továbbá vizes blokk felújítás, öltözőszekrény készítés, tornaterem festés, fa ablakok felújítása, kültéri játékok felújítása/telepítése, de festettek tantermet, telepítettek napvitorlát, készítettek lengőhintát és még egy mezítlábas tanösvény kialakítására is sor került. A Hankook jóvoltából 2019-ben összesen 14 általános iskola, 11 óvoda és 5 bölcsőde szépült meg.

„Munkatársaink lelkesedése és elkötelezettsége mindannyiunk számára példamutató. Munkájuk bizonyítja, hogy ha megvan a szándék a tenni akarásra, akkor hihetetlen eredményeket érhetünk el közösen. Éppen ezért mi is arra törekszünk, hogy mind több projektet támogathassunk, minél több helyi közösség fejlődéséhez hozzájárulhassunk.” – fogalmazott Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hankook anyagi hozzájárulással és a munka elvégzéséhez szükséges eszközök beszerzésével segíti minden évben a projektek megvalósulását. 2019-ben közel 18 millió forintos támogatással járult hozzá a közösségépítő és környezetszépítő kezdeményezések sikeres lebonyolításához.

A Hankook Tire Magyarország Kft. életében komoly hagyománya van az összefogással megvalósuló kezdeményezéseknek. A közel évtizedes múltra visszatekintő Dolgozói Önkéntes Program a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés része, amely a Hankook Értékteremtő Program, a vállalat szerteágazó társadalmi felelősségvállalási aktivitásainak egyik pillére. A vállalat különösen büszke arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás dolgozói életében is meghatározó szerepet játszik: az önkéntesek javaslatai alapján az elmúlt évek során számos projekt, köztük játszóterek korszerűsítése, gyermek KRESZ park felújítása és közterületek parkosítása valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.