Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 11. 22:52, szerda | Helyi

Mi lesz veled DKKA

Mi lesz veled DKKA

Új menedzsercsapatot mutatott be a DKKA körül Mátyás Gábor az akadémia ügyvezetője.

Barta Endre alpolgármester részvételével megtartott sajtótájékoztatón bemutatták a felnőtt csapat új vezetőedzőjét Vágó Attilát is.

A menedzsercsapat egyik kulcsfigurája Gurics Attila menedzser. Mátyás Gábor elmondta, hogy egy keretszerződést kötött a menedzserekkel, amelynek célja, hogy kidolgozzanak egy hazánkban egyedülálló működési és működtetési koncepciót az akadémiára. Ennél többet nem tudtunk meg, csak azt, hogy a megbízást egyelőre az akadémia kötötte a vállalkozói körrel.

Barta Endre alpolgármester bevezetőjében elmondta, Mátyás Gábor ügyvezető révén került kapcsolatba azzal a csoporttal, melynek segítségével még biztosabb alapokra lehet helyezni az akadémia működését.

A Dunaújvárosi Hírlap mindezek után megkérdezte, hogy van-e az új koncepciónak köze ahhoz, hogy sajtótájékoztatón jelen volt ( persze még csak a nézői sorban) Klivinyi Zoltán a több területről is ismert üzletember, Barta Endre erre csak annyit válaszolt: „ha szerepe lenne, akkor közöttük ülne”.

Minden bizonnyal nem lehet véletlen a satjótájékoztatón való részvételének az oka, de valószínűleg ez is előbb vagy utóbb ki fog derülni. Pletykák persze vannak, de persze várjuk ki, hogy mi lesz ezekből valósággá.

Mátyás Gábor elmondta:

- Az elmúlt hónapokban nagyon sokan, nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ez a komoly érték, ez a remekül felépített akadémia Dunaújvárosban megmaradjon, s legyen jövője is. Óriási lehetőség előtt állunk, mert egy olyan csapat állt össze, amiben én nagyon bízom, egy olyan stáb, amely képes arra, hogy megújuljon ez a sportvállalkozás, elérjük azokat a célokat, amelyek az alapító okiratban is le vannak fektetve. Nagyon örültem annak, hogy Gurics Attilával együtt fogunk dolgozni, hiszen a birkózáson keresztül nagyon régóta ismerem, s az ő neve garancia lehet arra, hogy az a munka, amit elkezdünk, annak nagyon komoly eredménye és kihatása lesz a jövőre.

A menedzsercsapatban szerepet kap Bodon György sportközgazdász, Fehér Tamás, aki 2011/12-ben a dunaújvárosi kézilabda klub elnöke is volt, lesznek marketing és média szakemberek is

Jelenleg négy szerződtetett játékosa van a DKKA felnőtt csapatának, Kazai Anita, Szalai Babett, Braun Csenge és Mihály Petra, de most is folynak tárgyalások

Azt azonban megígérte Gurics Attila, hogy a következő sajtótájékoztatón a teljes jövő évi keretet be tudják majd mutatni.

A sportcsarnok jövője kétséges,egyelőre még a kornánydöntéstől függ, hogy mi lesz vele, a részleges felújítás,illetve a csökkenetett tartalmú beruházás látszik valószínűbbnek,az eredetileg tervezett nagyságú és mértékű új csarnokot úgy tűnik, el kell engednünk.

A kiemelt akadémiák sorából is kikerült a DKKA, ez annyit jelent, hogy nincs rá állami támogatás, de ahogy az ügyvezető elmondta, az új szakmai csapat olyan megoldást gründol ki, amelyben a működéshez se a TAO-ra, se az állami támogatásra nem lesz szüksége.

Mindenesetre érdeklődéssel és nagy-nagy drukkolással várjuk a megoldást, hiszen szeretnénk,ha a most már jó ideje lejtmenetben lévő együttes ismét visszakapaszkodna az élmezőnybe. Ennek érdekében nagy örömmel vesszük, ha találnak olyan szponzorokat, akik meglátják a csapatban a milliárdos lehetőséget.

Címkék: DKKA, kézilapbda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.