Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 18. 06:53, csütörtök | Helyi

Egy hónap múlva nyithat a mozi

Egy hónap múlva nyithat a mozi

A tervek szerint jövő hónap közepén hivatalosan is megnyithatja kapuit a Dózsa mozi, azaz a Kultik Dunaújváros Dózsa Mozicentrum.

A nagyteremben azonban még javában csavarozzák a székeket, szerelik a vásznat, az új hangtechnikát, festenek, átalakítanak, így még csak tervben van a nyitás.
Pintér Tamás polgármestert Mezei Zsolt alpolgármester és Szabó Zsolt alpolgármester is elkísérte a hivatalos sajtóbejárásra, amelynek „házi gazdája” Szabó Krisztián ügyvezető volt a Kultik Kft. képviseletében. A bejárás résztvevői meggyőződhettek arról, hogy még van bőven tennivaló a jövő hónapi nyitásig.

Szabó Krisztián mintegy 100 millió forintban határozta meg az Apolló Kft. által elvégzett beruházásokat: székek, hangtechnika, vetítéstechnika, burkolatok javítása. Ezt a koncesszió szerint a városnak hagyják, ha lejár a négyéves szerződésük, s nem üzemeltetnék tovább. Mindemellett koncessziós díjat is fizetnek. Nem lesznek egyszerű helyzetben, ha mindezeket vissza szeretnék keresni.

Egyik bevételi forrásuk lesz a jegyárak, amelyek várhatóan 1500-1600 forint körül lesznek, de lesz lehetőség klubtagságival 250 forintos kedvezményre is. Büfé-szolgáltatás is a hagyományoknak megfelelő. Különböző szolgáltatásokkal készülnek, de ezeket majd a nyitáskor hozzák nyilvánosságra.
Rákérdeztünk arra is, hogy a korábban a szociálisan rászorulók ingyen mehettek a moziba, Pintér Tamás polgármester megerősítette, hogy ez nem fog változni, de nem tudta megmondani, hogy az ingyenesség körülbelül mennyi embert érint. Elmondta, hogy ez majd az igények felmérését követően válik nyilvánvalóvá.
Jó hír a régi mozi rajongóinak, hogy tovább foglalkoztatják Kutas Sándort, aki hosszú évtizedek óta már a mozi alkalmazottja. A Kultik ügyvezetője együttműködési hajlandóságát fejezte ki arról is, hogy folytatják a korábbi közösségi szolgáltatásokat, mint például az idősek otthonába a filmvetítést.
Maga a mozi felújítása 635 millió forintba került, amelyet pályázati pénzből valósított meg a korábbi városvezetés.
Kicsit eklektikus egyelőre a képe az épületnek. Ez abból adódott, hogy a műemlék jellege miatt meg kellett tartani jónéhány elemet. Így a régi jegypénz, a beltéri furnér ajtók, a több helyen befoltozott régi járólapok is védelem alatt állnak.

Címkék: mozi, nyitás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.