Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 30. 13:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Medgyesi Miklós

Negyedmilliárd a déli iparterület fejlesztésére!

Negyedmilliárd a déli iparterület fejlesztésére!

Dunaújváros önkormányzata vállalkozói környezet fejlesztését tervezi a déli iparterületen, az alapinfrastruktúra, továbbá az iparterület elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúra fejlesztésével.

Az infrastrukturális fejlesztésre 250,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.1.1-16 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című felhíváson. „Déli iparterület fejlesztése Dunaújvárosban” megnevezésű, TOP-6.1.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vasmű u. 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft. konzorciuma által megvalósítandó projekt célja a vállalkozói környezet fejlesztése a Déli iparterületen, az alapinfrastruktúra, továbbá az iparterület elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúra fejlesztése. A projektben fejlesztéssel érintett területek Dunaújváros MJV településrendezési tervében ipari gazdasági terület minősítésűek. A projektben tervezett fejlesztési feladatok a nem önkormányzati tulajdonban lévő területeket csak nyomvonal jellegű alapinfrastruktúra kialakításával/fejlesztésével érintik. Egyes érintett területek a korábbi ipari tevékenység során tartós környezetkárosodást szenvedtek, így a projekt keretében a szükséges kármentesítés is megtörténik. A fejlesztés által érintett zöldmezősnek tekinthető területek ipari területek által körülzártan helyezkednek el, belterületen, művelés alól kivonva. A területet a településszerkezeti terv és a szabályozási terv ipari felhasználás céljára jelöli ki. A város tulajdonában nincs több olyan egybefüggő terület, mely alkalmas lenne a

beruházás céljára, így a területek igénybevétele nélkül a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés nem tud megvalósulni. A projekt az ITS középtávú célrendszerének S1 "A városi gazdaság erősítése és a helyi foglalkoztatási környezet stabilizálása a meglévő ipari termelési kultúrára, és az újonnan betelepült multinacionális cégek által teremtett kedvező üzleti-gazdasági klímára építve", az S4 "A város népességvonzó erejének növelése a települési és természeti környezet fenntartható fejlesztésével, egyes városi területek revitalizálásával" és S5 "A lakosság életminőségének javítása és a társadalmi befogadás előmozdítása a humán szolgáltatások minőségi fejlesztésével" tematikus célkitűzéseihez illeszkedik. A projekt keretében a helyszínrajzon lehatárolt területeket feltáró utak és vonalas infrastruktúrák fejlesztése történik meg.

A „Déli iparterület fejlesztése Dunaújvárosban” elnevezésű, TOP-6.1.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019.01.01 - 2022.02.28. között valósul meg.

További információ kérhető:

Vasmű u. 41. Irodaház Kft
e-mail cím: ugyfelszolgalat@v41.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.