Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2022. Január 05. 10:18, szerda | PR
Forrás: (X)

3 ok, hogy egyből az angol felsőfokú nyelvvizsgát próbáld meg

3 ok, hogy egyből az angol felsőfokú nyelvvizsgát próbáld meg

A középfokú nyelvvizsgát jóval többen próbálják meg, mint az angol felsőfokú nyelvvizsgát, pedig egy kicsivel több energia befektetéssel sokat nyerhetnének.

Hozunk három okot, amiért érdemes a középfokú helyett egyből a felsőfokúnak nekiszaladni.

A nyelvvizsgát alapvetően kevesen ugorják meg, és ez a szám az elmúlt két évben a nyelvvizsga amnesztia miatt még alacsonyabb lett. Sajnos nem csak arról van szó, hogy a nyelvtudást már nyelvvizsga nélkül is elfogadják a munkahelyeken, hanem sokkal inkább a magyarok legendásan alacsony nyelvtanulási hajlandóságáról. Az angol mindemellett a legnépszerűbb nyelv, de az angol felsőfokú nyelvvizsga megszerzése keveseknek sikerül. Ők azonban maximálisan profitálnak a sikeres vizsgából. Megmutatjuk, miért érdemes hozzájuk csatlakozni.

Kevés az angol felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező

A nyelvvizsgát szerezni próbálók száma évek óta történelmi mélypontokon van. A covid miatt a diplomások nyelvvizsgakötelezettsége terén tett engedmények rendkívüli módon rontották a helyzetet nem csak az angol nyelvvizsgát próbálók terén. Ezzel együtt azonban egy érdekes átrendeződés is megfigyelhető a nyelvvizsgát próbálók között.

A felsőfokú nyelvvizsgát tevők száma 2019-ben alig 15% volt, míg középfokú nyelvvizsgát 81% tett. Egy évvel később már egy viszonylag jelentős, 4%-os pozitív elmozdulás volt megfigyelhető a felsőfokú vizsgát tevők számában. Ezek a nyelvtanulók már felismerték, hogy jóval előnyösebb egy angol felsőfokú nyelvvizsgát tenni, mint egy középfokút. Ezzel együtt azonban még mindig a nyelvvizsgázók alig egyötöde próbál felsőfokú vizsgát szerezni, ami egyben azt is jelenti, hogy akinek sikerül, komolyan kitűnhet a tömegből.

Az angol felsőfokú nyelvvizsgának számos előnye van

Amellett, hogy munkahelyi nyelvvizsgapótlék esetén a legtöbb helyen jóval magasabb összeg jár egy angol felsőfokú nyelvvizsgáért, a felvételi pontszámokban is rendkívül sokat jelent. Egy angol felsőfokú nyelvvizsgával meg tudod szerezni az összes plusz pontot, ami nyelvtudásért jár, és ez a csökkenő állami finanszírozású helyekért folytatott küzdelemben rendkívül jól jöhet.

Elérhető vizsgaszint

A közvélekedéssel ellentétben jóval kisebb a távolság az angol felsőfokú nyelvvizsga és középfokú nyelvvizsga között, mint a középfokú és az alapfokú nyelvvizsgán követelt tudásanyag között. Ez praktikusan annyit jelent, hogy viszonylag kevés az a plusz energiabefektetés, aminek segítségével elérhető az angol felsőfokú nyelvvizsga. Érdemes hát rászánni az időt és energiát, mert maximálisan kifizetődik.

Címkék: angol, Nyelvvizsga

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 19. 11:32, szerda | PR

Gyermekversek a tél csodáiról

A gyermekversek fontosságával minden szülő tisztában van.

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 14. 18:37, péntek | PR

A Fejér megyei nyugdíjasok is szeretnek utazni?

Sokaknak az utazás nyugdíjas korban elrugaszkodott ötlet, olyasmi, amit egy B kategóriás filmben látva elhisznek talán (csakúgy, mint egy autós üldözést vagy bankrablást),