Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2022. Január 05. 10:18, szerda | PR
Forrás: (X)

3 ok, hogy egyből az angol felsőfokú nyelvvizsgát próbáld meg

3 ok, hogy egyből az angol felsőfokú nyelvvizsgát próbáld meg

A középfokú nyelvvizsgát jóval többen próbálják meg, mint az angol felsőfokú nyelvvizsgát, pedig egy kicsivel több energia befektetéssel sokat nyerhetnének.

Hozunk három okot, amiért érdemes a középfokú helyett egyből a felsőfokúnak nekiszaladni.

A nyelvvizsgát alapvetően kevesen ugorják meg, és ez a szám az elmúlt két évben a nyelvvizsga amnesztia miatt még alacsonyabb lett. Sajnos nem csak arról van szó, hogy a nyelvtudást már nyelvvizsga nélkül is elfogadják a munkahelyeken, hanem sokkal inkább a magyarok legendásan alacsony nyelvtanulási hajlandóságáról. Az angol mindemellett a legnépszerűbb nyelv, de az angol felsőfokú nyelvvizsga megszerzése keveseknek sikerül. Ők azonban maximálisan profitálnak a sikeres vizsgából. Megmutatjuk, miért érdemes hozzájuk csatlakozni.

Kevés az angol felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező

A nyelvvizsgát szerezni próbálók száma évek óta történelmi mélypontokon van. A covid miatt a diplomások nyelvvizsgakötelezettsége terén tett engedmények rendkívüli módon rontották a helyzetet nem csak az angol nyelvvizsgát próbálók terén. Ezzel együtt azonban egy érdekes átrendeződés is megfigyelhető a nyelvvizsgát próbálók között.

A felsőfokú nyelvvizsgát tevők száma 2019-ben alig 15% volt, míg középfokú nyelvvizsgát 81% tett. Egy évvel később már egy viszonylag jelentős, 4%-os pozitív elmozdulás volt megfigyelhető a felsőfokú vizsgát tevők számában. Ezek a nyelvtanulók már felismerték, hogy jóval előnyösebb egy angol felsőfokú nyelvvizsgát tenni, mint egy középfokút. Ezzel együtt azonban még mindig a nyelvvizsgázók alig egyötöde próbál felsőfokú vizsgát szerezni, ami egyben azt is jelenti, hogy akinek sikerül, komolyan kitűnhet a tömegből.

Az angol felsőfokú nyelvvizsgának számos előnye van

Amellett, hogy munkahelyi nyelvvizsgapótlék esetén a legtöbb helyen jóval magasabb összeg jár egy angol felsőfokú nyelvvizsgáért, a felvételi pontszámokban is rendkívül sokat jelent. Egy angol felsőfokú nyelvvizsgával meg tudod szerezni az összes plusz pontot, ami nyelvtudásért jár, és ez a csökkenő állami finanszírozású helyekért folytatott küzdelemben rendkívül jól jöhet.

Elérhető vizsgaszint

A közvélekedéssel ellentétben jóval kisebb a távolság az angol felsőfokú nyelvvizsga és középfokú nyelvvizsga között, mint a középfokú és az alapfokú nyelvvizsgán követelt tudásanyag között. Ez praktikusan annyit jelent, hogy viszonylag kevés az a plusz energiabefektetés, aminek segítségével elérhető az angol felsőfokú nyelvvizsga. Érdemes hát rászánni az időt és energiát, mert maximálisan kifizetődik.

Címkék: angol, Nyelvvizsga

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Július 22. 18:23, péntek | PR

Ezért olyan egyszerűek de nagyszerűek az Instant Win játékok

Az Instant Win játékok a szerencsejátékok és nyereményjátékok azon izgalmas és pörgős kategóriája, ahol a játékosok azonnal kézhez kapják a nyereményeiket.

2022. Július 22. 15:07, péntek | PR

K&H fenntarthatósági index: fontos, de késhet a karbonsemlegesség

A cégvezetők szerint az orosz-ukrán fegyveres konfliktus hatására a fenntarthatósági törekvéseik késést szenvedhetnek