Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 24. 07:09, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

5 érv, hogy miért ne együnk éttermekben

5 érv, hogy miért ne együnk éttermekben

Sok ember számára éttermekben enni gyors és könnyű megoldássá vált. Egy 2005-ben készült felmérés szerint az emberek 38 százaléka látogat meg hetente legalább egyszer egy éttermet.

Természetesen nem otthon enni kényelmes, azonban a főzés és az elkészített étel elfogyasztására szánt idő, amelyet a családdal töltünk, számos előnnyel rendelkezik.


Először is fogyni fogunk. Ha nem otthon eszünk, elvitelre kérjük ebédünket vagy gyorséttermeket választunk, így a sok extra kalória és zsír felhalmozódik. Azzal, hogy saját magunk főzünk, több zöldséget és gyümölcsöt, proteint és komplex szénhidrátot fogyasztunk el, magas rost-és alacsony zsírtartalommal. Emellett hosszabb időbe telik amíg megemésztjük, tehát jobban telít.

Másodszor is gyermekünk nem hízik el. A gyorséttermek ételeiben ugyanis ritkán található elég tápanyag és rost, ellenben tömve vannak telített zsírokkal, valamint cukorral.

Harmadik ok amiért nem jó, ha étteremben eszünk az, hogy sokkal drágább. Ha otthon főzzük meg az ebédet, sokat spórolhatunk.

Kimutatások szerint a családi kötelékek, a kapcsolat gyerekeinkkel és családtagjainkkal sokkal szorosabb lesz. Végül nagyon fontos, hogy megtanítsuk gyerekünket főzni és elkészíteni egy ételt - írja a Foxnews.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.