Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Augusztus 10. 07:02, hétfő | Külföld
Forrás: Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti:

A bevándorlók millió veszélyt jelentenek az európai életszínvonalra a brit külügyminiszter szerint

A bevándorlók millió veszélyt jelentenek az európai életszínvonalra a brit külügyminiszter szerint

A bevándorlók millió fenyegetést jelentenek az európai életszínvonalra és a társadalmi struktúrákra, és Európa nem lesz képes megőrizni a mostani életszínvonalat, ha menekültek millióit kell befogadnia.

- fogalmazott a brit külügyminiszter. A szingapúri látogatáson tartózkodó Philip Hammond a BBC brit közszolgálati társaságnak adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút francia oldalán táborozó több ezer afrikai menekült veszélyt jelent a létesítmény biztonságára.

A konzervatív politikus szerint az európai uniós szabályokra tekintettel a migránsok "meglehetősen biztosak" lehetnek abban, hogy soha nem küldik őket vissza hazájukba. Hammond szerint Európa számára hosszú távon nem fenntartható, hogy menekültek millióiról gondoskodjon.

A brit külügyminiszter elsősorban afrikai menekültekről beszélt az interjúban. Mint fogalmazott, az európai és az afrikai életszínvonal közötti különbség miatt mindig lesz "gazdasági alapja" annak, hogy afrikaiak megpróbáljanak illegális úton az Európai Unióba jutni.

"Muszáj megoldanunk ezt a problémát, és képesnek kell lennünk visszaküldeni hazájukba azokat, akik nem jogosultak menekültstátusra. Ez első számú prioritás" - jelentette ki. "Mindaddig, míg az európai uniós jogszabályok olyanok, amilyenek, sok menekültnek elég egyszerűen csak betenni a lábát Európába, és soha nem fogják őket hazaküldeni - tette hozzá.

Hammond szerint annak garantálása, hogy az illegális bevándorlókat hazaküldhetik, kulcsfontosságú a calais-i migrációs helyzet megoldásában is. A Csatorna-alagút francia oldalán mintegy négyezren várnak a kedvező alkalomra, hogy vonatokra vagy kamionokra felkapaszkodva átjussanak Nagy-Britanniába. A külügyminiszter úgy vélekedett, többet is lehetne tenni az alagút biztonságának védelmében, de ehhez a francia kormány együttműködésére is szükség van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.