Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 02. 22:22, csütörtök | Helyi

A bikák jobbak voltak a medvénél

A bikák jobbak voltak a medvénél

Hatalmas csatában aratott fontos győzelmet a Miskolc otthonában csapatunk az esztendő első MOL Liga meccsén, végül 5-4-re nyertek.

Miskolci JJSE – Dab.Docler 4-5 (1-0, 1-2, 2-2, 0-0, 0-1) büntetőkkel Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Hüffner, Contois (2), Ladányi 1 (1), Szappanos, Huba, Jabornik 1, Azari (1), Galanisz 2 (1), Peterdi 1, Nagy R., Gröschl, Somogyi, Pavuk, Papp V., Hruby, Léránt, Kiss Á., Hegyi Á. Z. (1), Szabados. Vezetőedző: Stephan Lundh.

A Miskolc otthonában játszotta idei első MOL Liga mérkőzését csapatunk ma este fél héttől. Együttesünk szinte teljes kerettel, a siker reményében várta évköszöntő rangadóját a Jegesmedvék ellen, természetesen a siker reményében. Helyzetek itt, gól ott Acélbikáink komolyan is gondolták a győzelem megszerzését, hiszen hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe, s már az első öt percben hatalmas helyzeteket dolgoztak ki ellenfelük ketrece előtt, ám Contois, majd Szappanos, illetve Papp Viktor ziccerénél sem sikerült bevenni a kaput. A folytatásban erősítettek a Jegesmedvék is, így volt dolga Sevelának is, ám a következő nagy lehetőség Somogyi előtt adódott, akinek közeli próbálkozását védte Gyenes. A játékrész derekához érve felpörögtek az események, ugyanis a nyíltsisakos játékban szinte percekként forogtak veszélyben a kapuk, ám a 14. percig egyik gárdának sem sikerült betalálnia. Ekkor egy eladott koronggal a miskolciak kontrázhattak, Melyből Knox lőtt takarásból Sevela lábai között a hálóba, megszerezve a vezetést a házigazdáknak (1-0).

A gól után kicsit megzavarodtak a mieink, ám hamar átvészelték ezt az időszakot, s újból támadásba lendületek. Hiába került azonban komoly ziccerbe előbb Azari, majd a harmad végén Contois is, sajnos nem jött össze az egyenlítés, így a kapu előtt pontosabb Jegesmedvék vonulhattak minimális előnnyel az első pihenőre. Nincs döntés A térfélcserét követően újabb nagy DAB-helyzet maradt ki, majd nem sokkal később először kerültek emberhátrányba az Acélbikák, s hogy a helyzetünk még rosszabb legyen, arról Metcalfe gondoskodott, aki a kapu előtt üresen állva lőtt Sevela lábai mellett a kapu közepébe (2-0). A második hazai gól után kiegyenlített játékot láthattak a meccsre kilátogató szurkolók, valamint azt, hogy a 29. percben Contois buliból hátratett korongját Ladányi vágta kapásból a kapu jobb oldalába, felhozva ezzel egy gólra az Acélbikákat (2-1). A szépítés láthatóan fel is hozta a mieinket, ám a lendületet egy újabb kiállítás törte meg, de Sevela két bravúrjával sikerült kivédekezni a kritikus időszakot sőt, ha Huba pontosan céloz Gyenes eladott korongja után, akár egalizálhattak is volna a mieink. Ez ekkor még nem sikerült, ám a 38. percben már nem volt kegyelem, ugyanis Galanisz meglódulása után létszámfölénybe kerültek játékosaink az ellenfél kapuja előtt, s a középre tett korongot Jabornik juttatta Gyenes mögé, így kezdődhetett minden elölről (2-2).

Az egyenlítés után Contois ziccerét védte a hazaiak hálóőre, majd Szappanos szerezhetett volna gólt éles szögből, ám a miskolci kapus ezúttal is a helyén volt, így döntetlenről várhatták a csapatok a harmadik felvonást. Magunk miatt csak két pont A harmadik etapot azonban úgy kezdte a DAB, ahogy abban bíztunk, hiszen már az első cserében sikerült megszerezni a vezetést Peterdi révén, aki egy Gyenesről lepattanó korongot ütött az üres kapuba (2-3). Előnye tudatában is támadásban maradt a DAB, ám védekezésére nem figyelt oda, így a Miskolc mindössze másfél perccel később egalizált is egy kontra végén méghozzá Tóth Adriánnak köszönhetően (3-3). A gólra góllal válaszolt együttesünk, hiszen ezúttal a Jegesmedvéken volt a hibázás sora, akik saját harmaduk előtt adták el a korongot, melyből Azari indította Galaniszt, s ő nem is hibázta el szólóját (3-4). Egy ideig úgy is tűnt, hogy kézben tartják a meccset Acélbikáink, ám az 52. percben ritkán látható góllal hozták magukat rossz helyzetbe: egy kiugrás végén Sevela fogott ziccert, ám a lecsorgó korongot három dunaújvárosi játékos sem volt képes elütni, amit De Bruyn köszönt szépen, s az üres kapuba emelt (4-4).

A folytatásban akadt lehetőség mindkét csapat előtt a győzelem megszerzésére, ám újabb gól már nem született, így jöhetett a hosszabbítás. Melyben megkapta első emberelőnyét a meccsen az Acélbikák alakulata, ám hiába alakított ki három-négy ziccert is a hazai ketrec előtt a Lundh-csapat, nem sikerült élni lehetőségeivel, így jöhettek a büntetők. Itt szerencsére Sevela már lehúzta a rolót, míg Galanisz mattolni tudta Gyenest, így az újév első meccsén végül 5-4-es győzelmet aratott a DAB, mely sikerével átvette a vezetést a MOL Liga tabelláján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.