Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Február 23. 23:41, kedd | Helyi
Forrás: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő

A biztonság a legfontosabb közösségi érték

A biztonság a legfontosabb közösségi érték

Évértékelő és feladatszabó értekezleten számolt be elmúlt éves tevékenységéről a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség február 23-án, kedden Dunaújvárosban.

A városházán tartott rendezvényen részt vett Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség feladatellátását 2015-ben az integrált hatósági megelőző tevékenység, valamint a tűzoltói beavatkozások határozták meg. Lóki Richárd tűzoltó alezredes, megbízott kirendeltségvezető évértékelő beszédében elmondta: a kirendeltség hatósági osztálya tavaly a korábbi esztendőhöz képest huszonhat százalékkal több, összesen 1877 hatósági és szakhatósági ügyben járt el.


Az iparbiztonsági szakterület közúton és vasúton közel százötven-százötven veszélyes anyagot szállító járművet, illetve vasúti kocsit, a Duna megyei szakszán tizenhárom géphajót vizsgált meg. A közúti ADR ellenőrzéseken összesen

tizenkilenc szabálytalanságot tártak fel, míg a vasúti és a vízi ellenőrzések során hiányosságot nem tapasztaltak a szakemberek. A rendszeres integrált - tűzvédelmi, iparbiztonsági és polgári védelmi - hatósági ellenőrzések célja az állampolgárok biztonságának fokozása, a tűz- és káresetek megelőzése, hiszen a biztonság a legfontosabb közösségi érték – hangsúlyozta az alezredes. Lóki Richárd hozzátette, hogy a lakosság és a vállalkozói szféra tűzvédelmi ismeretinek segítésére több alkalommal tájékoztató fórumokat tartottak, egyebek mellett a mezőgazdasági betakarítási munkák és a társasházak tűzvédelme témakörében. A mentő-tűzvédelem területét érintően elhangzott, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltó parancsnokság tűzoltóit tavaly 1322 káresethez riasztották, ez kiugróan magas szám a korábbi évekhez viszonyítva, amely a nyári szélviharos és felhőszakadásos időszakokkal összefüggő műszaki mentésekre vezethető vissza. A kirendeltség illetékességi területén közel 193 ezer ember biztonságát szolgálják a sárbogárdi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók.


Az idei esztendő fő célkitűzései között Lóki Richárd tűzoltó alezredes a járási önkéntes mentőcsoportok ismeretfelújító gyakorlatát, valamint a települési önkéntes mentőszervezetek nemzeti minősítő

gyakorlatát, valamint a tömegrendezvények biztosítási feladatait emelte ki. Évértékelőjének a végén az alezredes megköszönte a kirendeltség minden munkatársának elmúlt évi tevékenységét, valamint a társszervek, a járási hivatalok, az önkormányzatok és a civil szervezetek jelen lévő vezetőinek a folyamatos együttműködést.


A rendezvényen Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerően szólt a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség elmúlt éves tevékenységéről.

Kiemelte, hogy a megelőzést előtérbe állító hatósági feladatellátás során kimagasló feladat hárul a kollégákra, hiszen a kirendeltség illetékességi területét széleskörű ipari tevékenység jellemzi. A tűz- és káresetek, és az abból adódó esetleges személyi sérülések, anyagi károk kivédésében is elengedhetetlen szerepe van a katasztrófavédelemnek, hiszen a supervisori ellenőrzések keretében a társhatóságokkal közösen végzett vizsgálatok segítik a biztonság fenntartását, fokozását.

Az értekezleten Lóki Richárd tűzoltó alezredes, megbízott kirendeltségvezető átvette a kirendeltség 2015-ös tevékenységének minősítő értékelését Magosi Lajos tűzoltó ezredestől, megyei katasztrófavédelmi igazgatótól. A dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos, valamint a váli önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, továbbá a papírgyári és a vasmű létesítményi tűzoltóságának értékelését Lóki Richárd tűzoltó alezredes adta át a szervezetek vezetőinek, képviselőinek.


Fotó: Katasztrófavédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.