Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 22. 07:19, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A címvédő Vettel volt a leggyorsabb Barcelonában

A címvédő Vettel volt a leggyorsabb Barcelonában

Sebastian Vettel zárta az élen a Formula–1-es csapatok barcelonai kollektív tesztjének első napját.

A Red Bull német világbajnoka az ebédszünet előtt állt az első helyre, s meg is őrizte pozícióját, sőt javítani is tudott eredményén. Az új autót használók közül Lewis Hamilton tette meg a legtöbb kört, a McLaren-Mercedesszel 114-szer ment körbe a Circuit de Catalunyán. Az új Mercedes első kollektív tesztnapján Michael Schumacher a 6. helyen zárt.

A hűvös reggelen nemigen merészkedtek ki a pályára a pilóták, de ahogy melegedett az idő, egyre nagyobb lett a forgalom. A gyakorlás korai szakaszában Sebastian Vettel és Lewis Hamilton adta-vette egymástól az első helyezést, mígnem Nico Hülkenberg elsőként 1:24 perc alá került.

Még negyedórával az egyórás déli pihenő zárása előtt is az élen állt, de ekkor Vettel jobb kört futott nála. A Red Bull német bajnoka a déli pihenőt követően még gyorsabbá vált, 1:23.256 perces köre a nap legjobbja lett.

Hamilton a mennyiségre ment, 114 körével az új autót használók közül a McLaren brit pilótája volt a legszorgalmasabb az első barcelonai tesztnapon (az újonc Charles Pic 121 körön át igyekezett megszokni a tavalyi Marussia-Cosworthot). 325 ezredmásodperces hátránnyal zárt Vettelhez képest. Fernando Alonso, a Ferrari spanyolja a jerezi teszt után azt mondta, nagyon szeretne egy százkörös napot Barcelonában, de erre szerdáig mindenképpen várnia kell, kedden ugyanis „csak″ 75-ig jutott, legjobb körével 835 ezreddel maradt el Vetteltől.

Michael Schumacher a kedd reggel bemutatott Mercedesszel a 6. helyen zárt, de az utolsó órákban a W03-ast nem lehetett látni a pályán.

A nap első piros zászlós megszakítását Heikki Kovalainen okozta a Caterham-Renault-val, a zöld-sárga autó az utolsó kanyarban pördült meg és állt keresztbe a pályán. A finn sokáig nem hagyhatta el a boxutcát, autója hátsó futóműve ugyanis megsérült, s több órába telt, mire újra menetkész lett a Caterham. A második megszakítást Daniel Ricciardo és a Toro Rosso műszaki hibája okozta délután.

A Lotus korán, mindössze hét megtett kör után megszakította a napi munkáját, amelyet délután sem fog folytatni, mert a 02-es számú kasztnin hibát találtak.

„Valami nagyon furcsa volt a kormánykerékkel, a hiba menet közben jelentkezhetett, mert egyszerre vettük észre a tesztet a boxból követő mérnökökkel – mondta az autóban ülő Romain Grosjean. – Nem volt nagy dolog, de a biztonság kedvéért a kasztnit visszaküldtük Enstone-ba, és reggelre már itt is lesz a másik. Remélem, azzal már elkezdhetjük a Barcelonára tervezett programunkat. Nem izgulunk nagyon, mert Jerezben rengeteget mentünk, és még van hét tesztnapunk.″

A csapat szerdán a 01-essel folytatja a felkészülést, továbbra is Grosjean ül a volánnál, mielőtt Kimi Räikkönen csütörtökön átveszi a stafétát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.