Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 03. 23:43, kedd | Helyi

„A dolog, amely elfelejtett testet ölteni

„A dolog, amely elfelejtett testet ölteni

Március 7.-én, szombaton 17 órakor Koronczi Endre képzőművész tart tárlatvezetést A dolog, mely elfelejtett testet ölteni című kiállításán, a Kortárs Művészeti Intézetben. A programra a belépés ingyenes.

Az „A dolog, amely elfelejtett testet ölteni” kiállításcím megmutatja, hogy Koronczi projektjének sűrítményében a szélre koncentrál. Arra a jelenségre, aminek bár fizikai okait még iskolai tanulmányainkban megismertük, de lényegét, honnan hovà ¡ tartását, eredetét, esszenciáját megragadni nem tudjuk. A kiállítás a néző számára izgalmas felfedezést ígér, amelyben láthatja Koronczi kutatásainak leglényegesebb elemeit, gyönyörű fotóit és videóit lebegő fóliákról, de ezen túl képzőművészeti kísérleteinek is tanúja lehet. A művész a szél közvetlen hatása alatt rajzokat, nagyméretű festményeket és egy tárgyegyüttest is készített, melyeknek első bemutatása itt, Dunaújvárosban történik. A tárlat igazi csemegéje pedig egy minden termen átívelő installáció, ami a légmozgást a maga valóságában kívánja megmutatni.

A kiállítás a sokoldalú alkotásegyüttessel a világ szépségeinek értékelését sugallja. A szél és a műanyagok átértékelése nem a felelősségünk mentesítését jelenti, sőt, inkább azt, hogy a környezeti problémákkal teli környezetünkben, ha észrevesszük a mellettünk lappangó esztétikai értékeket, akkor arra is nagyobb figyelmet tudunk szentelni, hogy megóvjuk azt, ami megmentésre érdemes.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

A kiállítás megtekinthető 2020. április 03.-ig, vasárnapok és ünnepnapok kivételével naponta 10-től 18 óráig. A belépés ingyenes!

Címkék: kiállítas, KMI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.