Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 08. 17:45, szombat | Helyi

A Duna kiáradt...

A Duna kiáradt...

A vízszint emelkedése miatt már ma kikapcsolták az áramot 15:00 órától este 22:00 óráig , elkezdődött az Alsó-Dunaparton az áramszünet. Árvízi körkép:

( Lukács János felvétele)

Dunaújváros:
2013. június 8-án a Halász sor és az Üdülősor a gépjármű forgalom elől elzárt két útszakasz. Az Alsó- Duna-parti utat az éjszaka még nem érte el a vízállás, ezért itt a gépjármű közlekedés még megengedett. A Duna áradásából fakadó fokozódó fertőzésveszélyre tekintettel a Duna-parton írásos figyelmezetést helyeztek ki több ponton, ezzel egyidejűleg az önkormányzat közterület-felügyelete folyamatos ellenőrzése alatt tartja az érintett szakaszt, szükség esetén figyelmezteti a szabálytalankodókat.

A Katasztrófavédelem irányításával, a rendvédelmi szervek, és a közüzemi szolgáltatók bevonásával felkészültek a várost érintő árhullámra. A Polgármesteri Hivatal 24 órás ügyeletet tart fenn, a 06-25/411-900-as telefonszámon, valamint az arviz@pmh.dunanet.hu e-mail címen várják a szükség esetén fellépő lakossági bejelentéseket. Minden változásról folyamatosan tájékoztatják a lakosságot a helyi média és Dunaújváros hivatalos honlapján keresztül (www.dunaujvaros.hu).

(Kovács Krisztián felvétele)


Kulcs községben:
1 rakodógép, 2 teherautó és 1 traktor folyamatosan rakodja a homokot, 4 közmunkás és 7 civil személy segítségével. 350 homokzsákot használtak fel eddig, 300 db homokzsákot pedig Rácalmáson, a DRV Zrt részére adtak át, a rácalmási szennyvíztisztító telepen történő védekezéshez. 100 db kőgátat építettek a mai napon Kulcson. 3 motorcsónakkal történik a védekezés, a 7 vadász ma 3 őzbakot és 4 sutát mentett ki a vízből és helyezett biztonságba.

( Hermann Henrik képe)

Adony:
A terület elöntése folyamatos, de problémamentes. A terület zárása és ellenőrzése folyamatos.
12 óra körül a rendőrségi ellenőrzés során 1 fő tartózkodott engedély nélkül a területen. Őt a régi polgármesteri hivatalban helyezték el ideiglenesen.
AVízügyi Igazgatósággal folytatott szakmai döntés alapján megrendeltek 2 000 db homokzsákot. Március 21 Szövetkezettel megállapodtak, hogy amennyiben szükséges lesz a megemelkedő talajvíz, fakadóvíz, vagy buzgár elleni védekezés a belterületen, ebben a munkában a város segítségére lesz gépi erő és munkaerő, a zsákok töltéséhez szükséges homok biztosításával, mely munkákhoz a szakmai irányítást a Vízügy, a Katasztrófavédelem és az önkormányzat adja. A Szövetkezet átvette a 2 000 db zsákot Ercsi-Sinatelep védelmi központban.

( Bodor Kata képe)

Rácalmás:
Rácalmás Városban további egy utca, azaz a Fürdő utca is lezárásra került. Egyebekben változás nincs.

Baracs:
További 1500 db homokzsákot igényeltek a védekezési feladatok biztosításához.

Kisapostag:
Biztonsági tartalékként ismételten 5000 db homokzsákot hozattak (így kb. 9000 db homokzsák áll rendelkezésre). Szivattyú illetve aggregátor egyelőre nem üzemel. Az éjszakai megvilágításhoz, megfigyeléshez lámpákat készítettek elő. Délután főleg a környékbeli önkéntes tűzoltók dolgoztak a védműveken.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.