Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. Október 08. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A felhasznált villamosenergia egyharmada származott importból az első kilenc hónapban

A felhasznált villamosenergia egyharmada származott importból az első kilenc hónapban

A Magyarországon felhasznált villamosenergia csaknem egyharmada importból származott az idén az első kilenc hónapban - állapítható meg a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt (MAVIR) adataiból.

A rendszerirányító honlapján közzétette a felhasználás első kilenchavi adatait, amely szerint január és szeptember között az export-import szaldó 10,6 teravattóra volt, ez 32,7 százalékot tett ki átlagosan a teljes hazai villamosenergia-rendszer 32,4 terawattórás felhasználásából.

Hazai termelésből 21,8 terawattóra áramot használtak fel a fogyasztók az első háromnegyed évben.

Az import részaránya az idén áprilisban volt a legmagasabb, 41,3 százalék, de magas volt májusban és júlisban is, mindkét hónapban meghaladta a 38 százalékot.

Tavaly a teljes évben a villamosenergia-rendszer bruttó felhasználása megközelítette a 42,6 terawattórát, az import részaránya 31,4 százalék volt éves átlagban. Abban az évben is a 4. hónapban volt a legmagasabb arányú a külföldi forrásból nyert áram, a mostanihoz hasonló, 41,4 százalék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni