Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Augusztus 09. 15:49, péntek | Helyi

A Gyurcsány-Bajnai-kormány egyszer már eljátszotta a fiatalok jövőjét

A Gyurcsány-Bajnai-kormány egyszer már eljátszotta a fiatalok jövőjét

Sajtóközleményben reagált a PM sajtótájékoztatójára a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete.

Cserna Gábor, a Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének elnöke sajtóközleményben reagált a Párbeszéd Magyarországért augusztus 8-i nyilatkozatára. A közlemény a következő:

A Gyurcsány-Bajnai-kormány egyszer már eljátszotta a fiatalok jövőjét

(reagálás a PM tegnapi, dunaújvárosi nyilatkozatára)

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért politikusa ma annak a Bajnai Gordonnak a szolgálatába szegődött, aki Gyurcsány Ferenccel együtt szétverte az oktatási rendszert: százmilliárdokat vont el az oktatásból, több tízezer pedagógust tett az utcára, és több száz iskolára tett lakatot. Ha a baloldalon múlna, ma is tandíjat vezetnének be, ők maguk tennék luxussá a felsőoktatást.
A fiatalok magas munkanélküliségéhez ugyanis a Gyurcsány-Bajnai-kormány rossz felsőoktatás-politikája is erősen hozzájárult. A jelenlegi kormány ezért a fiatalok jövőjét biztosító felsőoktatási rendszer kialakítása mellett döntött. A fiatalok kezébe mostantól a munkaerőpiacon értékes szaktudást és diplomát ad a felsőoktatás, elhelyezkedésüket pedig célzottan nekik szóló foglalkoztatási programok és adókedvezmények segítik. Ennek is köszönhető, hogy a kormányváltás óta, immár 38. hónapja töretlenül nő a foglalkoztatottak száma, köztük a fiataloké is.
Idén ősszel több mint 58 ezer államilag finanszírozott felsőoktatási hallgató kezdheti meg a tanévet, vagyis többen, mint az elmúlt években. A kiváló hallgatók támogatására 10 milliárd forintot különített el a kormány. Ma a hátrányos helyzetű diákok is segítséget kapnak, több ösztöndíj program segíti továbbtanulásukat, szakmaválasztásukat. Csaknem 17 ezer fiatal hátrányos helyzetű fiatalt segít az Útravaló - Macika ösztöndíjprogram. A következő tanévben a kormány több mint 2 milliárd forintot biztosít a továbbtanulást támogató és 5 milliárd forintot a hátrányos helyzetű fiatalok szakmaválasztását segítő ösztöndíjprogramokra. A hátrányos helyzetű fiatalokat az Útravaló ösztöndíj az általános iskola 7-8. osztályától egészen a felsőoktatásig elkíséri. Szeptembertől az ösztöndíjak összege is emelkedik, a tanulmányi eredményétől függően akár 14-15 ezer forint is lehet havonta.
A felsőoktatásra idén összesen 490 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből a pénzből már elkezdődött az előző kormányokhoz köthető problémák megoldása, köztük az elhibázott PPP-beruházások felülvizsgálata, valamint a csődközelbe került intézmények adósságainak rendezése is.

Címkék: fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.