Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Október 12. 23:29, hétfő | Helyi

A hosszútáv-úszástól a közigazgatásig

A hosszútáv-úszástól a közigazgatásig

Fiatal, agilis, alapos, s állandóan elfoglalt. Ilyennek ismertem meg dr. Molnár Attilát, aki néhány hónapja tölti be városunk aljegyzői posztját.

Vezette a szociális osztályt, s a választások szakszerű lebonyolítása az utóbbi években ő csapata munkáját dicsérte.

- Hogyan lett egy sikeres hosszútáv-úszóból köztisztviselő? – legelőször ezt szerettem volna megtudni tőle.
- Ez már 15 éves történet. 2000-ben írtak ki pályázatot a szociális osztály csoportvezetői állására, s erre jelentkeztem. Akkor még a BVSC-nél edzősködtem, s ugyan nagyon szerettem ezt a munkát, meg is becsültek, de nem éreztem benne hosszú távra perspektívát. Ez a bizonytalanság már korábban megfogalmazódott bennem, hiszen a Testnevelési Főiskola elvégzése után szereztem PR-végzettséget, és felvételt nyertem a jogi egyetemre. Már folytak jogi tanulmányaim, amikor jelentkeztem a dunaújvárosi polgármesteri hivatal pályázatára. Gyakorlatilag nem azonnal, de az akkori pályázatom nyomán 2002-től dolgozom a dunaújvárosi közigazgatásban
- Elég nagy váltás volt…
- Nem is annyira. Édesapám egész életében a közigazgatásban dolgozott. Gyerekkoromban gyakran jártam be hozzá, néztem, hallottam, mit és hogyan csinál. Így akár mondhatnám azt is, hogy beleszülettem a közigazgatásba.
- Tehát a szociális irodával kezdett…
- Egészen 2011-ig, ekkortól lettem a közigazgatási iroda vezetője, de mivel úgy döntöttek, hogy választási feladatokat is el kellene látnom, így átkerültem a közgyűlési osztályra. Ott megtanultam, beletanultam az új választási törvénybe, s megismertem annak informatikai követelményeit is. A választások törvényes lebonyolítása mellett feladatunk kiszolgálni a választási bizottság munkáját is.
- Akkor átlátja a teljes hivatal.
- Koránt sem, van jó néhány terület, amellyel nem volt kapcsolatom, így nem ismerem mélységében az ott folyó munkát. A hivatal nagyon sokrétű és roppant szerteágazó feladatokat lát el.
- Aljegyzőként most mi a feladata?
- A szociális és közigazgatási osztály vezetése, jegyző-asszony helyettesítése, a belső ellenőrzési feladatok elvégzése, a szociális és egészségügyi bizottság munkájának támogatása. S a későbbiekben törvényességi ellenőrzéseket is kell végeznünk.
- A közigazgatás miben különbözik a versenyszférától?
- Mostanában egyre kevesebb dologban. Itt is szolgáltatnunk kell. Kiszolgálnunk a városlakókat, a képviselőket, a bizottságokat; szakszerűen, empatikusan, segítőkészen. Ma már egyre inkább ez az elvárás a köztisztviselőkkel szemben. Természetesen egy hivatal sokkal szabályozottabb, sokkal több kötöttséget tartalmaz, s kevésbé is lehet rugalmas, mint a versenyszféra. De ez nem jelenti azt, hogy nem is lehetünk segítőkészek. Természetesen maga a szervezetünk is roppant hierarchikus, azaz a szolgálati utat mindenkinek be kell tartani. A mi munkánk legfontosabb fokmérője az elégedett ügyfél.
- Feleségével két gyermeket nevelnek. Versenysport vagy közigazgatás, ha majd megkérdezik a lányok?
- Mindenképpen a közigazgatás, a versenysport sok áldozattal, nagy szenvedésekkel jár, s nem is biztos, hogy megéri.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.