Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 17. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

A kismamák is nyugodtan kávézhatnak

A kismamák is nyugodtan kávézhatnak

Nem okoz alvászavart a babáknál, hogyha mamájuk terhesség vagy szoptatás alatt naponta fogyasztott kávét – mutatott rá egy brazil tanulmány, amelynek keretében kilencszáz kismamát és babájukat vizsgálták meg.

A vizsgálat keretében Ina Santos és munkatársai az anyukákat a kisbabák három hónapos korában kérdezték meg saját kávéfogyasztási és a gyermekük alvási szokásairól. Szinte mindegyikük ivott kávét terhessége és a szoptatási időszak alatt, mintegy 20 százalékuk pedig pedig legalább 300 milligrammot naponta.

A tanulmány keretében megállapították, hogy az anya kávéfogyasztási és a gyermek alvási szokása között nincsen összefüggés. Ugyanakkor a szakemberek napi 300 milligrammnál több kávé fogyasztását nem ajánlják - írja a Chicago Tribune.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.