Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2022. Január 06. 14:13, csütörtök | PR
Forrás: (X)

A költözködést is tanulni kell

A költözködést is tanulni kell

Nem tűnik túl bonyolult feladatnak, de aki már átesett rajta párszor tudja, hogy a költözködés olyan mutatvány, amit nem mindig sikerül elsőre hibátlanul teljesíteni.

Vagy másodikra. Szerencsére van pár olyan oldal, ahol találunk hasznos tanácsokat.

A költözködésnél is érdemes mások tapasztalataiból megtanulni azokat a legfontosabb buktatókat, amiket érdemes elkerülni. Emellett vannak profi cégek, amik nem csak a költöztetési szolgáltatással, hanem néhány igen hasznos tanáccsal is segítik, hogy az új helyen zökkenőmentesen tudjuk folytatni az életünket. A Promove oldalán, a promove.hu-n például rengeteg ilyen információ található, ezek közül szemezgetjük a legfontosabbakat.


Szánjuk rá az időt!

A költözködés nagy nyűg, amit jó lenne gyorsan letudni, de érdemes rászánni az időt, hogy maga a költöztetés már simán tudjon lefutni. Ehhez fontos, hogy a megfelelő szolgáltatót találjuk meg, aki korrekt áron és megbízható módon végzi a munkáját.

Tervezzük meg a költöztetés időpontját és folyamatát is, mert nem mindegy, mikor és hogyan költözünk. Hétvégén és hó végén sokan költöznek, ezért kevesebb a szabad időpont. Érdemes előre gondolkodni.

Nem mindegy, mibe csomagolunk

A költöztető dobozoknak meglehetősen komoly ára van, de ezt nem érdemes megspórolni. Sok érték veszett már oda, mikor kiszakadt az élelmiszerboltból kapott, gyenge kartondoboz alja. A jó minőségű költöztető dobozokat többször is lehet használni, így ha nincs rá keret, használtat is kérhetünk akár Facebook csoportokban ismerősöktől is fillérekért vagy akár ingyen. Tegyük bele az energiát, keressük meg ezeket, mert megéri!

Nem biztos, hogy az olcsó lesz a legolcsóbb

Ha a lehető legolcsóbban kell megoldani a költözést, sokan beleesnek abba a csapdába, hogy a legalacsonyabb órabérrel dolgozó céget bízzák meg. Érdemes azonban tisztázni, hogy hány embert adnak a költözéshez. Előfordulhat ugyanis, hogy jóval többe kerül a végén a költözés, mert kevés ember sokáig viszi a holmit. Mivel a költöztetés óradíjas elszámolásban zajlik, a magasabb díjon, de gyorsabban dolgozó cég jobban megéri, nem beszélve arról, hogy a folyamat is gyorsabban lefut.

Érdemes emellett az esetleges rejtett pluszköltségekről előre tájékozódni. Ilyen lehet a hétvégi felár, az emeletdíj vagy a kilométer tarifa.

Ezeken túl még számtalan apró, de hasznos tanácsot találsz a promove.hu oldalon, érdemes átböngészni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Július 22. 18:23, péntek | PR

Ezért olyan egyszerűek de nagyszerűek az Instant Win játékok

Az Instant Win játékok a szerencsejátékok és nyereményjátékok azon izgalmas és pörgős kategóriája, ahol a játékosok azonnal kézhez kapják a nyereményeiket.

2022. Július 22. 15:07, péntek | PR

K&H fenntarthatósági index: fontos, de késhet a karbonsemlegesség

A cégvezetők szerint az orosz-ukrán fegyveres konfliktus hatására a fenntarthatósági törekvéseik késést szenvedhetnek